Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

EuroLeague’e kim dur diyecek?

.

ABONE OL
DHA

Yine EuroLeague için bir kriz anı, yine sınıfta kalan EuroLeague yönetimi. EuroLeague’de Rus takımlarının diskalifiye edilmesinin ardından EuroLeague yönetimi kulüplere bir oylama sundu. Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko’nun da aralarında bulunduğu 13 kulübün katıldığı oylamada “Rus takımları ile oynanan maçlar sayılmasın” ve “Rus takımlarıyla oynanmış maçlar sayılsın, sezon sonu galibiyet yüzdesine bakılsın” seçenekleri masadaydı. Tabii ki sorun, bu seçenekler değil. Sorun, bu kararın kulüplere bırakılması… 

Türkiye’de bu oylamada çıkan sonuç, Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko taraftarlarını birbirine düşürdü. Tabii ki sadece Türkiye’de değil, EuroLeague’de yer alan tüm takımların taraftarları birbirine düşürdü. 

Kulüpler, her alanda olduğu gibi kendi haklarını savunmakla mükellef. Doğal olarak da böyle bir oylama kulüplere sunuluyorsa, burada herkesin yapması gereken şey kendi haklarını gözetmek. Anadolu Efes de böyle yaptığı için, suçlamalara maruz kaldı. Bu yaşanan olay sürpriz değil. Çünkü böyle bir kararın kulüplere bırakılmasının sebebi, EuroLeague’in her zamanki gibi sorumluluğu almaması ve bu sorumluluğu kulüplerin üzerine yıkmak istemesinden kaynaklı. Yaşanan da bu oldu doğal olarak. Fenerbahçe, büyük bir haksızlığa maruz kalarak 3 galibiyetinden oldu, taraftarlar da bundan dolayı tepkili. Peki burada tepkinin adresi Anadolu Efes mi? Bana sorarsanız, değil. 

Fenerbahçeli taraftarların milliyetçilk kisvesi altında Anadolu Efes’e yönelik, “Bir Türk takımı bizim kaderimizle oynadı” demesi, hem Anadolu Efes’e haksızlık hem de EuroLeague’in ekmeğine yağ sürmek demek. Çünkü Anadolu Efes, oylamaya katılan 13 kulübün de yaptığı gibi kendi haklarını gözetti. Eğer sen “Oylamayı kulüpler yapsın” dersen, kulüpler de aynı Anadolu Efes’in yaptığı gibi kendisi için en avantajlı olanı seçer. Anadolu Efes Spor Kulübü, bu yapılan tepkilerin hiçbirisini hak etmiyor ama daha fazlasını EuroLeague hak ediyor. 

EuroLeague’de artık işler çığrından çıktı, katlanılamaz bir noktaya geldi. Senelerdir süren bu süreçte EuroLeague organizasyonu çürümüştür ve bitmiştir. Bu açık ve net ortada. Para yok, adalet yok, tekel var, haksızlık var. 

FIBA ile girdiği kavga yüzünden basketbol, Avrupa'da inanılmaz yara aldı. Liglerin her geçen gün değeri düşüyor, milli takım düzeyini zaten bitirdiler. Her kararında mutlaka en az bir mağdur var. Denetleyecek bir mekanizma yok. 

Artık en azından bazı kulüplerin bu organizasyondan ayrılması için, daha ne kadar doğru bir zaman olabilir? Hala neden bu ısrar? EuroLeague’e kim dur diyecek?

Yazarın Diğer Yazıları

  1. Erden Timur ve Turgay Zeytingöz'ü kaybetmeyelim
  2. Galatasaray basketbolunda değişim zamanı
  3. EuroLeague’e kim dur diyecek?
  4. Yol uzun, hedef aynı
  5. Pota döverek maç kazanamazsın

© Copyright 2024

DHA