“İşlenmiş gıdalar mide kanserine zemin hazırlar”
“İşlenmiş gıdalar mide kanserine zemin hazırlar”   Türkiye’de en çok rastlanan kanserler arasında bulunan mide kanserine karşı uyaran Prof. Dr. Ömer Fatih Ölmez “Erkeklerde, kadınlara oranla daha sık rastlanan mide kanseri, son yıllarda teknolojideki gelişmeler sayesinde erken teşhis edilip, doğru tedavilerle kontrol altına alınabiliyor. Mide kanseri erken dönemde hiçbir belirti vermeyebilir. Belirtileri arasında ise ilk göze çarpan hazımsızlık ve şişkinliktir. İşlenmiş gıdalar, beslenme şekli, enfeksiyonlar, sigara-alkol kullanımı ve genetik faktörler mide kanserine zemin hazırlar” dedi.
3.02.2023 Sağlık-Yaşam
Uzm. Dr. Demirbağ: İşlenmiş gıdalar beyin hücrelerini olumsuz etkiliyor
Uzm. Dr. Demirbağ: İşlenmiş gıdalar beyin hücrelerini olumsuz etkiliyor Alzheimer hastalarının beyninde nörofibriler ve amiloid plaklar saptandığını belirten Nöroloji Uzmanı Dr. Bengi Bahar Demirbağ, “Bu iki madde, nöron dediğimiz beyin hücresini yok eder. Bu maddelerin oluşumunda ise oksidatif maddeler (hazır ve işlenmiş gıdalar) rol oynar. Oksidatif gıdaların fazla tüketilmesi nedeniyle, insülin direncinin yol açtığı enerji metabolizmasındaki bozulma da beyin hücrelerini olumsuz etkiler” dedi.
2.08.2022 Sağlık-Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

işlenmiş gıda mide kanser Alzheimer