Gündem
Politika
Spor
Dünya
Ekonomi
Kurumsal
English
You are already subscribed to notifications.

Avanos'ta bir evin bahçesinde Roma dönemi mezar taşı bulundu

Türkiye'nin önemli turizm bölgesi Kapadokya'da, bir evin bahçesinde Roma dönemine ait olduğu düşünülen mezar taşı bulundu.

ABONE OL
Olcay DÜZGÜN/NEVŞEHİR, (DHA)

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Çalış beldesinde oturan Ömer Uçar, yakınları ile birlikte evinin bahçesinde temizlik çalışması yaptığı esnada büyük bölümü toprağa gömülü mezar taşı buldu. Uçar, durumu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne haber verdi. Roma dönemine ait olduğu düşünülen mezar taşı ile ilgili Koruma Kurulu'ndan alınacak izin doğrultusunda bahçede inceleme yapılacağı belirtildi.

Ömer Uçar'ın akrabası Alaattin Sarıdaş, toprak altında olan taşı yeni bulduklarını belirterek, "Bahçede temizlik yaparken bu taşı bulduk. Üzerinde bir takım yazılar var. Koruma Kurulunun izni sonrası gelecek ekipleri merakla bekliyoruz. İnşallah bu taşta yazanlar beldemizin geleceğine ışık tutacaktır" dedi.

Diğer Haberler

  1. İş yerinde tartıştığı 2 kişiyi tabancayla öldürdü
  2. 6 ilde dolandırıcılık ve tefecilik operasyonu; 61 şüpheli yakalandı
  3. Bursa'da hatalı 'U' dönüşü kazaya neden oldu: 1 yaralı
  4. Bursa'da devrilen kamyonun şoförü yaralandı
  5. Kapadokya Değer Ödülleri'nde DHA'ya ödül
  6. Yanan evden mahsur kalan papağanı itfaiye kurtardı
  7. Kayseri’de 2 otomobilin çarpışması sonucu 2'si yaya 4 kişi yaralandı; kızının yaralandığını duyan baba tepki gösterdi
  8. Türkiye'nin Afrika Büyükelçileri, Afrika El Sanatları ve Kültür Evi'ni ziyaret etti
  9. Tunceli’deki DHKP-C operasyonunda 1 tutuklama
  10. 1'i futbolcu 3 kişinin yaralandığı silahlı kavgada 2 tutuklama

© Copyright 2025

DHA