Geri Dön
Eğitim Bakan Tekin: Öğretmenlerde 'karşılaşma ahlakı' oluşturmak gerekiyor

Bakan Tekin: Öğretmenlerde 'karşılaşma ahlakı' oluşturmak gerekiyor

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Madde bağımlılığı ve dijital bağımlılıklarının bir afet olarak tanımlanması gerekiyor. Öğretmen arkadaşlarımızın bu tür konularda nasıl davranacağını, nasıl tepki vereceğini istişare edip, bir hocamın ifadesiyle 'karşılaşma ahlakı' oluşturmak gerekiyor" dedi.

Bakan Tekin: Öğretmenlerde 'karşılaşma ahlakı' oluşturmak gerekiyor

Bakan Tekin, Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde 'Dayanıklı Sınıflar Hareketi' projesi 2'nci kurs açılışına katıldı. Tekin, etkinliği organize eden eski Din Öğretimi Genel Müdürü Prof. Dr. Mualla Selçuk ile Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ve Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü personeline teşekkür etti. İnsanların, 'afet' kavramı ile tanımlanabilecek çok sayıda problemle karşı karşıya kaldığını vurgulayan Bakan Tekin, bu kavramın 10 yıllar içinde değiştiğini ve çok farklı türlerinin olduğunu anlattı.

'İYİLİK HAREKETİ BAŞLATMAK İSTİYORUZ'

6 Şubat depremleri ile etkisini 2 yıl sürdüren koronavirüs pandemisinin de 'afet' kavramı içine girdiğini aktaran Tekin, başka afet türlerinin de bulunduğunu belirterek, "Madde bağımlılığı ve dijital bağımlılıklarının proje kapsamında bir afet olarak tanımlanması gerekiyor. Öğretmen arkadaşlarımızın bu tür konularda nasıl davranacağını, nasıl tepki vereceğini istişare edip, bir hocamın ifadesiyle 'karşılaşma ahlakı' oluşturmak gerekiyor. Oturup düşündüğünüzde bu anlamda dayanıklı olmamız gereken toplumsal sorunların sayısını çokça artırabiliriz. Gazze'de yaşananlar bu anlamda bir sorun. Etrafımızdaki komşularımızdaki yaşananlar sebebiyle misafir ettiğimiz kardeşlerimiz, aynı şekilde 'Dayanıklı Sınıflar' kapsamında öğretmen arkadaşlarımızın birlikte hareket etmesi gereken konular, bunların sayısını artırmak mümkün. Hatta daha ileri gidelim; tasarruflu kullanmamız gereken Allah'ın lütfu olan kaynaklar, bunlarla ilgili yaşadığımız konular, bunların hepsi bu proje kapsamında var. Öğretmen arkadaşlarımız bu konuda mütevazı da olsa bir iyilik hareketi başlatır ve biz de bunu yaygınlaştırabilirsek bizim açımızdan mutluluk verici olacak. Biz bir iyilik hareketi başlatmak istiyoruz, bir çığır açmak istiyoruz, bir yol açmak istiyoruz. Burası bir başlangıç noktası, umarım büyüyerek ve artarak devamı gelir" ifadelerini kullandı.