Geri Dön
Eğitim Geleceği Kodlayanlar projesiyle 4 binden fazla gence ulaşıldı

Geleceği Kodlayanlar projesiyle 4 binden fazla gence ulaşıldı

Ev aletleri sektöründe faaliyet gösteren BSH’nin Kodluyoruz Derneği ile 2017 yılında hayata geçirdiği Geleceği Kodlayanlar projesiyle yüz yüze olan atölyelerde bin 953’ü kız öğrenci olmak üzere toplam 4 bin 263 öğrenciye ulaşıldı.

Geleceği Kodlayanlar projesiyle 4 binden fazla gence ulaşıldı

Gençlerin yaşamına değer katmak ve yarını güçlendirmek hedefiyle yola çıkılan Makers of Tomorrow (Geleceği Kodlayanlar) projesi kapsamında Çerkezköy’de kurulan BSH MakersLab kodlama laboratuvarı ile ilköğretim ve ortaöğretim öğrencileri elektronik, robotik, 3D gibi alanlarda eğitim aldı. makersoftomorrow.online platformu ile de Türkiye genelinde gençlere erişilebilir kodlama eğitimleri veriliyor.

“ÇOK SAYIDA ÇOCUĞUN VE GENCİN HAYATINA DEĞER KATIYORUZ”

Projeye yönelik konuşan BSH Gelişen Pazarlar Bölgesi Kurumsal İletişim Direktörü ve Sürdürülebilirlik Lideri Burçin Girit, “Daha iyi bir geleceği, sağlam temeller üzerinde inşa etmek için çalışıyoruz. Daha iyi ve sürdürülebilir bir yarının ise kız çocuklarının eğitimiyle doğrudan ilgili olduğunu biliyoruz. BSH Türkiye olarak üstlendiğimiz sorumlulukla geliştirdiğimiz projelerde çok sayıda çocuğun ve gencin hayatına değer katıyoruz. Bu bilinçle faaliyete geçirdiğimiz Makers of Tomorrow projesi (Geleceği Kodlayanlar) bizim için büyük önem taşıyor. 2017 yılından bu yana sürdürdüğümüz projede kız öğrencilerin sayısı giderek artarken toplam öğrenci sayısı ise 4 bin 263’e ulaştı. 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nü kutlarken bunu bilmek ve dahası için çalışmak tüm BSH ailesi için büyük bir mutluluk” dedi.