Geri Dön
Ekonomi Borsa İstanbul'da gong Ak Portföy değer odaklı hisse senedi fonu 'Vay' için çaldı

Borsa İstanbul'da gong Ak Portföy değer odaklı hisse senedi fonu 'Vay' için çaldı

Portföy yönetim şirketi Ak Portföy, tasarruf sahiplerinin ihtiyaçları doğrultusunda tasarladığı ürünlere bir yenisini ekledi. Ak Portföy Değer Odaklı Hisse Senedi Fonu VAY, Borsa İstanbul ev sahipliğinde düzenlenen Gong Töreni ile yatırımcılara sunuldu. Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, Türkiye'nin ilk değer odaklı hisse senedi fonu olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul'da gong Ak Portföy değer odaklı hisse senedi fonu 'Vay' için çaldı

Ak Portföy, borsanın değerleme kriterleri açısından cazip 30 şirketine tek işlemle yatırım yapma imkanı tanıyan Değer Odaklı Hisse Senedi Fonu ‘VAY’ı tasarruf sahiplerine sundu. Borsa İstanbul’da düzenlenen gong törenine; Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, Ak Portföy Genel Müdür Yardımcısı Ertunç Tümen, Ak Portföy Bölüm Başkanı Ali Emrah Ustacı, Ak Portföy Araştırma Müdürü Ebru Durusoy, Ak Portföy Dağıtım Kanalları Müdürü Pınar Demirağ ve Ak Portföy Kurumsal İletişim Yöneticisi Burcu Toker katıldı.

DEĞER TEMASINA TEK İŞLEMLE YATIRIM

Değer Odaklı Hisse Senedi Fonu, yatırımcılara borsanın değerleme kriterleri açısından cazip 30 şirketine, kendi bankalarından, tek işlemle yatırım yapma olanağı sağlıyor. Değer Odaklı Hisse Senedi Fonu’nun yatırım yaptığı şirketler, farklı rasyolara ve değerleme kriterlerine göre, detaylı yatırım süreçleri doğrultusunda Ak Portföy uzmanlığı ile seçiliyor. Böylece tasarruf sahipleri portföylerini çeşitlendirirken aynı zamanda Türkiye’nin geleceğine değer katan 30 şirkete yatırım fırsatına sahip oluyor.

"TÜRKİYE'NİN İLK DEĞER ODAKLI HİSSE SENEDİ FONUNU YATIRIMCILARA SUNUYORUZ”

Ak Portföy Genel Müdürü Mehmet Ali Ersarı, “Türkiye'nin ilk değer odaklı hisse senedi fonunu bugünkü gong töreniyle yatırımcılara sunuyoruz. Ak Portföy olarak aslında hep yenilikçi ürünlerle özellikle de yatırımcının tercihlerini belirleyebilecek, bunların yansıtmasını sağlayabilecek farklı temalara, farklı stratejilere yatırım yapmasına imkân verip ürünlerle seçeneklerini zenginleştirme yönünde bir çaba gösterdik. Bu kapsamda da Türkiye'nin farklı temalarına yatırım yapabilecekleri seçenekler oluşturduk.  Bunlar geçmişte bankacılık sektörü fonu, temettü dağıtan şirketler fonu, büyüyen şirketler fonu, ihracatçı şirketler fonu, yerli teknolojiler fonu gibi farklı temalara yatırım yapmasına imkan veren fonlarla Türkiye'nin en geniş yatırım fonu ürün yelpazesini yatırımcılara sunduk. Bugün de bu kapsamda yine bu ürünlerimizin en yeni halkası;   Değer Odaklı Hisse Senedi Fonu.  Aslında söylemek istediğimiz şu; borsanın farklı kriterlerle baktığımızda değerleme açısından cazip olduğunu düşündüğümüz şirketler arasından seçilen bir portföye yatırım yapma imkanı sunuyoruz” açıklaması yaptı.

“TÜRKİYE'NİN EN ÇOK YATIRIMCISINA SAHİP HİSSE SENEDİ FONU OLDUK”

Mehmet Ali Ersarı sözlerine şunları ekledi:

“Fiyat kazanç oranı, fiyat defter değeri, sermaye karlılık oranlarını göz önüne alarak bir endeks ve bu endeksin içerisinden özenle seçilmiş 30 tane hisse senedini yatırayım imkanı veriyoruz. Önümüzdeki dönemde yatırımcılar tarafından bu temanın açıkçası çok büyük ilgi göreceğini tahmin ediyorum. Şu an için hisse senedi yatırım fonlarında 1,1 milyon yatırımcı var. Bu ilginin artarak devam ettiğini gözlemliyoruz. Bundan 4 ay önce, Türkiye'nin ilk büyüyen şirketler hisse senedi fonunu yatırımcılara sunduk. Yalnızca 4 ayda, hatta çok daha kısa bir sürede ama bugün geldiğimiz noktayı söylüyorum; 85 bin yatırımcıya ulaştık. 85 bin yatırımcıyla Türkiye'nin en çok yatırımcısına sahip hisse senedi fonu olduk. Çok da önemli bir büyüklüğe ulaştı. Çok kısa sürede 3 milyar lirayı aştı. Dolayısıyla aslında bu ürüne de benzer bir ilginin oluşacağını tahmin ediyoruz. Özellikle geçtiğimiz yıl ve geçtiğimiz dönem büyüyen şirketler temasına daha uygunken önümüzdeki dönemin değer odaklı şirketler fonunun temasına daha uygun bir dönem olacağını tahmin ediyoruz. Dolayısıyla da benzer bilgiyi hatta belki üzerinde bir ilgiyi bu konuda görürüz diye tahmin ediyorum.

Mehmet Ali Ersarı, “Özellikle hisse senedi yatırımcılarının yatırımlarını profesyoneller üzerinden, yatırım fonları üzerinden yapmasının, orta ve uzun vadeli bir bakış açısıyla yapmasının her zaman çok daha doğru bir seçenek olduğunu belirtmek isterim” önerisinde bulundu.