Geri Dön
Ekonomi Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 4 katlı 2 bina daha yıkıldı

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 4 katlı 2 bina daha yıkıldı

Büyükçekmece Belediyesi kentsel dönüşüm kapsamında, Atatürk Mahallesi’ndeki 18 bağımsız bölümden oluşan 4 katlı 2 binanın yıkımını gerçekleştirdi. Türkiye'ye örnek bir kentsel dönüşüme imza attıklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkan Hasan Akgün, “Kentsel dönüşüm Büyükçekmece’de hızla devam edecek çünkü biliyoruz ki bu deprem olacak ve on binlerce vatandaşımızı kaybedeceğiz. Bu güne kadar 51 bin konut yenilendi. Hedefimiz 2028’e kadar depremde yıkılma ihtimali olan binaları yıkmak ve yenilemek” dedi.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm kapsamında 4 katlı 2 bina daha yıkıldı

İstanbul’un bir haftadan beri beşik gibi sallandığını söyleyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, “Kentsel dönüşüm Büyükçekmece’de hızla devam edecek çünkü biliyoruz ki bu deprem olacak ve on binlerce vatandaşımızı kaybedeceğiz. Büyükçekmece’de hiçbir vatandaşımızın burnunun dahi kanamaması için bugüne kadar gece gündüz çalışmalarımızı sürdürdük. 51.000 konut yenilendi. Vatandaşın can ve mal güvenliği sağlandı. Bugün yan yana iki blok yıkıyoruz. Yanlarında da yıkılmış olan bloklar var. Devam edecek bir ada şeklinde burada da kentsel dönüşümü gerçekleştireceğiz. Hedefimiz 2028’e kadar depremde yıkılma ihtimali olan binaları yıkmak ve yenilemek. İşte burada yapılmış olan binaların da yeni halini görüyorsunuz. Vatandaşın da desteği ile müteahhit ve belediye üçgeniyle bu iş devam ediyor” diye konuştu.

"BÜYÜKŞEHİR MECLİSİNE ÇOK BÜYÜK SİTEMİM VAR’

Akgün, "Hedefimiz, mega projemiz Büyükçekmece’nin tamamında vatandaşımızın burnunun kanamayacağı noktaya gelene dek bu işi tamamlamak. Sadece İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yeni meclisini bekliyoruz. Tepecik, Türkoba ve Kumburgaz Sahili var. Pınartepe bölgesi var. Bu bölgedeki planları maalesef Büyükşehir Belediyesi daha çıkarmadan, iptal etti. İstanbul Büyükşehir Meclisi’ne çok büyük sitemim var. Onlar 5 sene boyunca bu halka hizmet etmedi. Halkın vermiş olduğu oyların hakkını vermediler. Vatandaş bunları değerlendirsin ve ona göre kendilerine hizmet yapacak kişilerin bulunup oraya getirilmesi lazım. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi 5 yıl boyunca bu halka eziyet etti. Niye eziyet etti? Eğer bu süreçte deprem olsaydı Tepecik halkı Türkoba halkı ve Kumburgaz halkı ölecekti. Biz onlardan sadece hazır olan imar planına ‘Evet’ demelerini istedik ama maalesef Ekrem İmamoğlu’na karşı olan saldırıdan ötürü Akp Meclisi’nin oy sayısı 43 kişi fazla olduğundan Büyükşehir Meclisi İstanbul’da Büyükçekmece’de ve birçok yerdeki imar planlarını çıkarmadılar. Aynı otobüs projesi gibi metronun onaylanmaması gibi. Bir taraf hizmet bekliyor, bir taraf da halk üzerinde siyaset yapıyor. Allah hayırılısını nasip etsin Ramazan ayının ülkemize ve tüm İslam alemine, tüm dünyaya barış getirmesini diliyorum. 31 Mart seçimlerinde yeni ufuklar açmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Büyükçekmece’de deprem konusunda Türkiye’ye örnek bir kentsel dönüşüme imza attıklarını belirten Akgün, “Bugüne kadar sadece kentsel dönüşüm yapmadık, şehrin otopark sorununu da çözüyoruz. Şehrin silüet ve peyzaj sorununu çözüyoruz. Bunları tarihi ve yeşil dokuyu koruyarak yapıyoruz. Büyükçekmece’de kişi başına 124 metrekare yeşil alan düşüyor. Onun için tüm İstanbul buraya hücum ediyor” dedi.