Geri Dön
Gündem Ali Erbaş: Siyonist ve katiller aylardır Gazze'de soykırım suçu işlemektedir

Ali Erbaş: Siyonist ve katiller aylardır Gazze'de soykırım suçu işlemektedir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ramazan ayına maalesef Filistin'de yaşanan acıların yüreklerinde açtığı derin yaralarla girdiklerini belirterek, "Hiçbir kural ve ahlak ilkesi tanımayan siyonist ve katiller, aylardır Gazze'de soykırım suçu işlemektedir" dedi.

Ali Erbaş: Siyonist ve katiller aylardır Gazze'de soykırım suçu işlemektedir

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda, 'İslam ülkeleri büyükelçileri iftar programında' bir araya geldi. İftar programında konuşan Erbaş, "Yüce Rabbimizin sonsuz rahmetinin, engin mağfiretinin ve affının tecelligâhı Ramazan-ı Şerif'in bu güzel iftar vaktinde, dost ve kardeş ülkelerin siz değerli temsilcileriyle bir arada olmaktan büyük bir memnuniyet duyduğumu özellikle ifade etmek istiyorum. İnsanlığın kadim şehri, selam yurdu Kudüs, bugün hiç olmadığı kadar mahzundur. Miracın mabedi, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa, daha önce hiç olmadığı kadar gariptir. Yıllarca açık hava hapishanesine dönüştürülen Gazze, bugün bütün dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir vahşete sahne olmaktadır" diye konuştu.

'GAZZE'DE SOYKIRIM SUÇU İŞLENMEKTEDİR'

Ramazan ayına Filistin'de yaşanan acıların yüreklerde açtığı derin yaralarla girildiğini söyleyen Erbaş, "Gazze, bugün bütün dünyanın gözleri önünde benzeri görülmemiş bir vahşete sahne olmaktadır. Hiçbir kural ve ahlak ilkesi tanımayan siyonist katiller, aylardır Gazze’de soykırım suçu işlemektedir. Hukuk, ahlak, vicdan, tüm insani değerler Gazze'de enkaz altında kalmıştır. Tahrif edilmiş bir inanç, sapkın bir ideoloji ve kirli bir siyasetten beslenen siyonizm, bugün insanlık için en büyük tehdit haline gelmiştir. Bu tehdidi bertaraf edecek yeni bir uluslararası inisiyatife şiddetle ihtiyaç vardır. Dünya, yeni bir hukuk ve ahlak inşasına muhtaçtır. Zira bugün Gazze'de yaşananlar, mevcut haliyle uluslararası yapıların işlevsizliği bütün açıklığıyla ortaya çıkarmıştır. İnsanlığı utandıran bu durumun bütün faillerini, destekçilerini, bir kez daha şiddetle telin ediyorum. Bu noktada önemle ifade etmeliyim ki; İslam coğrafyalarında yaşanan zulüm ve trajedilere son verme sorumluluğu öncelikle Müslümanların omuzlarındadır. Gazze'nin, Kudüs'ün, Doğu Türkistan'ın ve dünyanın farklı bölgelerindeki mazlum ve mağdur insanların kurtuluşu, Müslümanların vahdetine bağlıdır. İyilikte yardımlaşmasına, dayanışmasına ve kötülüğe karşı yekvücut hareket etmesine bağlıdır. Zira İslam düşmanları, Müslümanların parçalanmış ve dağılmış görüntümüzden cesaret almaktadır. Ramazan ayının bu anlamda yeni bir uyanışa ve dirilişe vesile olmasını temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

'İNSANLIK KÜRESEL BOYUTTA SORUNLARLA KARŞI KARŞIYADIR'

İnsanlığın, küresel boyutta devasa sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Erbaş, şöyle devam etti:

"Dünyanın bir kesimi müreffeh bir hayat yaşarken diğer kesimi maalesef açlık, yoksulluk ve kıtlıkla mücadele etmektedir. Yeryüzünün pek çok noktasından acı ve gözyaşı içerisinde feryatlar yükselmektedir. Adeta zıtlıkların, çelişkilerin ve tutarsızlıkların insanları, toplumları ve devletleri çepeçevre kuşattığı bir döneme şahitlik ediyoruz. Bizim inanç ve medeniyetimizde gözyaşının ırkına bakılmaz. Mazlumun, mağdurun dinine ve inancına bakılmaz. Açlık ve yoksulluk çekenin ten rengine bakılmaz. Arşı inleten çığlıkların dili sorgulanmaz. İnanıyorum ki, gücümüzü ve potansiyelimizi kullandığımızda sadece İslam coğrafyası için değil, bütün insanlık için barış, adalet, huzur, refah ve onurlu bir hayatın kapıları aralanacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bizler, bu anlamda dost ve kardeş ülkelerin misyonlarıyla işbirliği içerisinde çalışmaktan her zaman büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Aramızdaki istişareyi, iş birliğini ve tecrübe paylaşımını son derece önemsemekte, bunun geleceğimiz adına hayati öneme sahip olduğuna inanmaktayız."