Geri Dön
Gündem Ankara'da 1 Mayıs coşkusu

Ankara'da 1 Mayıs coşkusu

Ankara'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, Anadolu Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte coşkuyla kutlandı.

Ankara'da 1 Mayıs coşkusu

Ankara'da, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Ankara Tabip Odası ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin oluşturduğu tertip komitesi öncülüğünde düzenlenen kutlamalara binlerce kişi katıldı.

Atatürk Kültür Merkezi önünde oluşturulan polis kontrol noktasından üzerleri aranarak geçenler, Kazım Karabekir Caddesi'nde oluşturulan kortejde yerini aldı. Kutlamalara, sendikaların yanı sıra, siyasi partiler, yöresel dernekler, çevreci örgütler, öğrenciler, kadın dernekleri, taraftar grupları ve bazı meslek örgütlerinin temsilci ve üyeleri katıldı. Ellerindeki pankartlar ve dövizler ile sloganlar atarak Anadolu Meydanı'na yürüyen grup, meydana geldikten sonra 1 Mayıs Marşı'nı söyledi.

Burada grup adına açıklama yapan DİSK Ankara 1 Nolu Şube Sekreteri Zeynep Mucukgil, "Yastayız çünkü 6 Şubat depremiyle on binlerce insanımızı yitirdik. Yüz binlerce insanımız yaralandı. Biz biliyoruz ki, gerçekte bir doğa olayı olan deprem insanları öldürmez. Can kayıplarımızın nedeni ve sorumlusu sermaye düzenidir. İşçi sınıfı, emekçiler, çiftçiler, kadınlar, gençler, aydınlıktan yana olan herkes güçlerini birleştirecektir" dedi.

Konuşmaların ardından çeşitli müzik grupları sahne aldı ve etkinliğe katılanlar halay çekerek 1 Mayıs'ı kutladı.