Geri Dön
Gündem Antalya'da Hindistan rüyası

Antalya'da Hindistan rüyası

Gezgin fotoğrafçı Mine Candar, farklı zamanlarda 40'ın üzerinde gittiği HindistanAntalya'da tanıttı. Candar, konuklarına Hindistan'ın geleneksel kıyafetlerini giydirdi, bol baharatlı 'Chicken Biryani' adlı pilavı pişirip ikram etti.

Antalya'da Hindistan rüyası

Hindistan'ın gönüllü kültür elçisi olan Mine Candar'ın Antalya Fotoğraf ve Sinema Amatörleri Derneği'nde (ANFAD) gerçekleşen 'Hindistan' adlı fotoğraf sunumuna ilgi yoğun oldu. Candar'ın düzenlediği Hindistan gezilerine katılan ve çoğunluğu kadın olan grup, geleneksel rengârenk Hint kıyafetleri, kıyafet üstü aksesuarlarla fotoğraf sevdalılarının karşısına çıktı.

FOTOĞRAFLARLA SOSYAL YAŞAM

Mine Candar, Hint müziği eşliğinde defalarca gidip gezdiği Hindistan'ın birçok şehrinde çektiği sosyal yaşamdan fotoğraf karelerini perdeye yansıttı. Her çektiği fotoğrafın hikâyesini de anlatan Candar, "Gizemli ülke Hindistan sanki başka bir dünya. Farklı dinler, inanışlar, kültürler, geleneksel halk dansları, renkli yaşam insanı büyülüyor" dedi. "Hindistan benim ikinci vatanım" diyen Mine Candar, fotoğraf sunumu ve söyleşi sonrasında Antalya'da bir otelde çalışan Hintli dostu Deepak Negi ile birlikte ocak başına geçti. Hindistan'da en çok sevilen yemek çeşitlerinden biri olan tavuklu 'Chicken Biryani' adlı pilav pişirildi. Konuklara ikram edilen pilava, Hindistan'a özgü acılı baharatlar da eklenerek farklı bir lezzet verildi.