Geri Dön
Gündem Avcılar’da Ambarlı Köyiçi Meydanı açıldı

Avcılar’da Ambarlı Köyiçi Meydanı açıldı

Avcılar’da Ambarlı Mübadele Anı Evi ile bütünleşik olarak hayata geçirilen Ambarlı Köyiçi Meydanı’nın açılış töreni gerçekleştirildi. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Avcılar olarak, kentsel dönüşüm konusunda İstanbulumuza öncü yatırımlarımız oldu. 100 bine yakın insanımızın güvenli yapılara taşınmasına vesile olduk. 20 bini aşkın bağımsız bölüm kentsel dönüşüme girdi” dedi.  

Avcılar’da Ambarlı Köyiçi Meydanı açıldı

 

Avcılar Belediyesi, en eski yerleşim yerlerinden biri olan Ambarlı Mahallesi’nin tarihi dokusunu korumak için başlattığı proje kapsamında Ambarlı Köyiçi Meydanı’nın açılışını gerçekleştirdi. Tarihi dokuyu korumak amacıyla 1600 metrekare alanda hayata geçirilen Ambarlı Köyiçi Meydanı trafiğe kapatılarak; oturma alanları, gölgelikler ve çocuk oyun alanları eklendi.

 Avcılar Ambarlı Meydan’ında yapılan açılış törenine CHP PM Üyeleri Berker Eser ve Koza Yardımcı,Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, CHP Avcılar Belediye Başkan Adayı Utku Caner Çaykara, Ambarlı Mahalle Muhtarı Hilal Çakar, Sivil Toplum Kuruluşları yöneticileri ve birçok vatandaş katıldı.

 ‘ÇALIŞTIK VE YATIRIM YAPTIK’

 Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “5 yılda bitçok yatırım ve hizmet yaptık ama ne temel atma töreni ne de açılış töreni sık yapmadık. Çalışmaları hizmete sunduk, çalışmalar tamamlandı ama törenlerden biraz uzak durduk. Çoğunlukla çalıştık ve yatırım yaptık. Bunlardan biri de Ambarlı Köyiçi düzenlemesi ve Ambarlı Anı Evi. Bulunduğumuz yer İstanbul’un ve Avcılar’ın en eski yerleşim alanlarından birisi. 1923’te mübadele ile Selanik’ten gelen mübadillerin yerleştiği bir köy. Cumhuriyetin kuruluşuyla da Misak-ı Milli sınırları dışında kalan yurttaşlarımızın yerleştiği Ambarlı köyümüzün meydanı trafiğe kapatıldı, düzenlemesi yapıldı. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 Köyiçi’nin büyük heyecan duyduğu işlerden birisi olduğunu söyleyen Hançerli, “Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Diliyorum ki CHP belediye başkan adayımız seçimi kazanacak. Ambarlılı hemşehrilerimizin ben buraya gelmeden bir ricası oldu. Burada kilise olarak kullanılan, sonradan camiye dönüştürülen bir alanımız vardı ve kayboldu. Bunun bir replikası yapılırsa hoş olur diye ifade ettiler. Benden sonraki başkan adayımıza bu talebi iletiyorum. Kıymetli bir talep, dilerim yerine getirebiliriz. Bu açılışlar devam edecek. Örneğin dev bir yatırım Ispartakule, Tahtakale Mahallesi’nde yapılmıştı. Bir sergi alanını açtık. 4 katlı bir alan her katına TIR'lar girebiliyor ve hizmet verebiliyor. Açılışını yapmadık. Yapmasak da şu anda kullanımda, hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

 ‘100 BİN YAKIN İNSANIMIZIN GÜVENLİ YAPILARA TAŞINMASINA VESİLE OLDUK’

 Hançerli, “Cihangir Mahallesi’nde uzun süre sonra arazi problemini çözdüğümüz ve inşaatı devam eden bir spor kompleksimiz var, kısa süre içerisinde açılışını yapmayı bekliyoruz. Yine bu mahallede herkesin kullanabileceği bir park yaptık. İsmini de büyük mutluluk duyarak verdiğimiz çalışma arkadaşımız ve yoldaşımız olan rahatsızlığı nedeniyle görev süresinde hayatını kaybeden meclis üyemiz Oya Turan’ın ismini verdik. Meclisimize bu ismi verdikleri için teşekkür ediyorum. Parkımız hizmete başladı. Yakında sizleri davet edeceğim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’nun ve genel başkanımızın da katılımıyla açmak istediğimiz çok özel bir yatırım yaptık. Avcılar olarak kentsel dönüşüm konusunda İstanbulumuza öncü yatırımlarımız oldu. 100 bine yakın insanımızın güvenli yapılara taşınmasına vesile olduk. 20 bini aşkın bağımsız bölüm kentsel dönüşüme girdi ve Firüzköy Mahallesi’nde dönüşüm mahallesi olarak ifade ettiğimiz bir mahalle kurduk. Kentsel dönüşüm sürecinde kiralık ev bulamayan insanlarımızın geçici süreyle yaşayabilecekleri bir mahalle kurduk” ifadelerini kullandı.