Geri Dön
Gündem Birey Okulları Antalya'da, kuşaklar buluştu

Birey Okulları Antalya'da, kuşaklar buluştu

AKED Eğitim Grup bünyesinde bulunan Birey Okulları Lisesi'nde kuşaklar buluştu.

Birey Okulları Antalya'da, kuşaklar buluştu

Öğretmenlere gençliklerini anımsatan, öğrencilerin kendi nesillerini anlattıkları ve kuşakların birbirini anlamasının amaçlandığı 'Birey Lisesi 90'lar Partisi', Birey Okulları Antalya'da gerçekleşti. Öğrencilerin yıllardır öğretmenlerine sordukları “Hocam siz hiç liseli olmadınız mı?" sorusunun cevabının bulunduğu, her çağın, her kuşağın, ihtiyacının, özelliğinin ve her yaşın güzelliğinin anlaşıldığı partide öğrenciler, internetten araştırmalar yaptıkları gibi ailelerinden de dönemin özelliği hakkında bilgiler topladı. Partiye hazırlanan öğrenciler aileleri ile anlamlı ve özel paylaşımlarda bulundu. Öğrenciler, gün boyunca okulun bahçesinde, koridorlarda ve sınıflarda kostümlerle 90'lar havasını yaşattı.


Birey Okulları Lise Müdürü Damla Çalışkan, gençleri dinlemeye çok önem verdiklerini, bu etkinlik ile 'Z kuşağı'nı anlamak ve onlarla bilgi paylaşmak için büyük bir adım attıklarını belirtti. Dünyanın ve ülkemizin zor bir salgın döneminden geçtiğini, bu dönemde öğrencilerin de öğretmenlerin de zorlandıklarını, bu anlamlı ve eğlenceli zamana Birey Ailesi olarak ihtiyacı olduğunu belirten Çalışkan, emeği geçen herkese teşekkür etti.


Edebiyat Öğretmeni İsmail Can Çevik ise partiyi şu sözlerle anlattı:


"90'lar romantik, duygusal ve neşeliydi. Duygular çok gerçek ve içtendi o zamanlar. Müzikler, kitaplar, dergiler, filmler, diziler. Tümü hayatın içindendi. Her şeyi gönülden yaşar, gönülden anlatırdık. Yazdıklarımız çok değerliydi. Bu duygularımızı öğrencilerimizle paylaşıp kendi çocukluğumuzu onlara anlatabilmek çok değerliydi. Bu fırsat için kurucumuz Ali Uğur'a ve okul müdürümüz Damla Çalışkan'a teşekkür ederim."


Yılın yorgunluğunun atıldığı partide, öğrencilerin ve öğretmenlerin 90'lı yılların kıyafetleri ve aksesuarlarıyla okula gelmeleri renkli ve eğlenceli görüntüler oluşturdu. 90'lı yıllara damga vurmuş Türkçe ve yabancı şarkılardan oluşan karaoke etkinliği, tombala oyunu ve 90'lar bilgi yarışmasıyla, o yılları tam anlamıyla yaşayan Birey Lisesi Ailesi, 90'ların sembolleri haline gelmiş ürünlerin öğrenciler ile paylaşıldığı etkinlikle 2021 yılını uğurladı.