Geri Dön
Gündem Çanakkale Boğazı'nda durdurulan gemi trafiği açıldı

Çanakkale Boğazı'nda durdurulan gemi trafiği açıldı

Çanakkale'de olumsuz hava şartları nedeniyle kapanan boğaz trafiği, saat 19.55 itibarıyla tekrar açıldı

Çanakkale Boğazı'nda kötü hava koşulları ve akıntı nedeniyle boğaz trafiği saat 13.30 sıralarında çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı.

Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü yetkilileri, kuzey ve güneyden giriş yapacak gemi kaptanlarını telsizle uyarıp, boğaz trafiğinin kapatıldığını duyurdu. Duyurunun ardından gemiler, Marmara ve Ege girişlerindeki demir bölgelerinde bekletildi.

GÖKÇEADA VE BOZCAADA FERİBOT SEFERLERİNE FIRTINA ENGELİ

Çanakkale Boğazı ile Adalar hattında yolcu ve araç taşımacılığı yapan GESTAŞ firması, Ege Denizi'nin kuzeyinde beklenen olumsuz hava şartları nedeniyle feribot seferlerinin iptal edildiğini duyurdu. Buna göre; Geyikli-Bozcaada hattında yarın yapılması planlanan tüm seferler iptal edildi. Kabatepe-Gökçeada hattında Kabatepe’den 09.00 ve 15.00 seferleri. Gökçeada’dan saat 07.00, 13.00, 18.00 seferleri yapılamayacak.

BOĞAZ HATTI GEÇİCİ SÜREYLE DURDURULDU

Ayrıca GESTAŞ firması, Çanakkale Boğazı’ndaki olumsuz hava şartları nedeniyle Lapseki-Gelibolu, Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir hatlarındaki feribot seferlerinin geçici süreyle durdurulduğunu açıkladı.

Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği çift yönlü durduruldu (3)

GEMİ TRAFİĞİ TEKRAR AÇILDI

Çanakkale'de olumsuz hava şartları nedeniyle kapanan boğaz trafiği, saat 19.55 itibarıyla tekrar açıldı