Geri Dön
Gündem Deniz Baykal, '1 Mart'ta anıldı

Deniz Baykal, '1 Mart'ta anıldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın mezarını, 1 Mart tezkeresinin 20'inci yıl dönümünde ziyaret etti.

Deniz Baykal, '1 Mart'ta anıldı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yabancı ülkelere gönderilmesi ve yabancı silahlı kuvvetlerin Türkiye'de bulunması için hükumete yetki verilmesine ilişkin 1 Mart tezkeresinin 20'nci yıl dönümünde Deniz Baykal'ın Devlet Mezarlığı'ndaki kabri başında anma töreni düzenlendi.

Törene CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, milletvekilleri ve Baykal'ın oğlu Aytaç Baykal katıldı. Kılıçdaroğlu, Baykal'ın daveti üzerine siyasete girdiğini belirterek, "Merkez Yönetim Kuruluna seçildim. Merkez Yönetim Kurulundaki konuşmalar ki Sayın Baykal günlük siyasal olayların analizini yapardı bu toplantılarda. Siyaset konusunda en büyük birikimim o toplantılarda Sayın Baykal'ın yaptığı açıklamalardı. Onlar daha sonraki siyasal yaşamımda hep hatırladığım belli olayların nasıl analiz edilmesi gerektiğini kendisinden öğrendiğim toplantılardı. Dolayısı ile kendisine şükran borçluyum, teşekkür ederiz. O dönem Merkez Yönetim Kurulunda görev alan arkadaşlar da kendi düşüncelerini belli bir disiplin içinde özgürce dile getirirlerdi" dedi.

Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal'ın 1 Mart tezkeresi nedeniyle yaptığı konuşmayı hatırlatarak, "O dönemin genel sekreterinin parlamentoda yaptığı konuşma son derece değerliydi. Bu tutanaklar bir gün kamuoyuna yansıyacaktır elbette ve orada CHP'nin kararlı duruşu, onurlu duruşu, tarihine olan saygısı, Milli Kurtuluş Savaşı'na ve bu ülkeyi kuranlara karşı olan saygısı ve tezkereye 'evet' denmesi halinde bunun Türkiye için yaratacağı sonuçlar orada dillendirildi. O günün tanığı olmaktan ötürü de mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Çünkü her olay siyasetçiye belli bir deneyim kazandırıyor. Elbette ki o deneyimlerden süzülmek, daha sonraki olayların daha sağlıklı analiz edilmesine de yol açıyor. Dolayısı ile biz bugün buradayız. Sayın genel başkanımızın huzurundayız. Onun emekleri için kendisine tekrar yürekten teşekkür ediyor, saygı duyuyor ve Allah'tan rahmet diliyorum" ifadelerini kullandı.