Geri Dön
Gündem Depremzede çocuklara kumbara içinde bayram harçlığı, şeker ve oyuncak götürdüler

Depremzede çocuklara kumbara içinde bayram harçlığı, şeker ve oyuncak götürdüler

Erzurum merkez Palandöken ilçesindeki Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mobilya ve iç mekan tasarımı öğretmenleri ile öğrencileri 'Bayram harçlığım, harçlığın olsun' diyerek düzenledikleri organizasyon kapmasında, 350 kumbaraya koydukları harçlık, şeker ve oyuncakları Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesindeki depremzede çocuklara ulaştırdı.

Depremzede çocuklara kumbara içinde bayram harçlığı, şeker ve oyuncak götürdüler

Kahmaranmaraş merkezli depremlerin ardından atölyelerinde soba yaparak vatandaşlara destek olan Palandöken ilçesindeki Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri, Ramazan Bayramı'nda çocukları sevindirmek için harekete geçti. Mobilya ve iç mekan tasarımı bölümü alan şefi Selçuk Dağdelen, 2 öğretmen ve 15 öğrenci, 'Bayram harçlığım, harçlığın olsun' diyen bir proje hazırlayarak, bu kapsamda ahşap kumbara yaptı. Ahşap malzemeden çeşitli oyuncaklar üreten öğretmenler ve öğrenciler bayram harçlıklarını tek tek kumbaralara attı. Öğretmenler ve öğrenciler, depremzede çocuklar için bayram şekeri ve ahşap oyuncaklar da hazırladı. Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Öztürk Bastem, müdür yardımcısı Yahya Doğan, mobilya ve iç tasarım bölümü alan şefi Selçuk Dağdelen, öğrencilerin kutulara doldurdukları bayram şekerleri, oyuncak ve kumbaraları depremin yaşandığı Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesine götürdü. 




'DEPREMZEDE ÇOCUKLARIMIZA BAYRAM SEVİNCİ YAŞATMAK İSTEDİK'​

Palandöken Kaymakamlığı'nın koordinasyon görevi üslendiği Gölbaşı ilçesinde milli eğitim müdürlüğünün destekleriyle 350 çocuğa bayram şekeri, kumbara ve harçlıktan oluşan hediyeleri verildi.  Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Öztürk Bastem, öğretmen ve öğrencilerin anlamlı bir çalışma yaptıklarını belirterek, depremzede çocukların yüzlerini güldürmeyi amaçladıklarını söyledi. Hem buradaki öğrencilere sosyal sorumluluk kazandırmak amacıyla çalışmayı yaptıklarını ifade eden mobilya ve iç mekan tasarımı bölümü alan şefi Selçuk Dağdelen, "Öğretmen ve öğrencilerimizin tasarladıkları kumbaralara 'bayram harçlığım, harçlığın olsun' diyerek bayram harçlıklarını koydu. Bayram şekerleri ve ahşap oyuncaklarla depremzede çocuklarımıza bir nebze de olsa bayram sevinci yaşatmak istedik" dedi.