Geri Dön
Gündem Eminönü'nde bayram yoğunluğu

Eminönü'nde bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı'nın 3. gününde vatandaşlar Eminönü'nde yoğunluk oluşturdu. Kurban Bayramı tatilini İstanbul'u gezerek geçirmek isteyenler Eminönü'ne akın etti. Vapur ve tramvaylarda yoğunluk yaşanırken vatandaşların kimi boğaz turu yaptı kimi de tarihi yerleri gezmeyi tercih etti.

Eminönü'nde bayram yoğunluğu

Kurban Bayramı'nın 3. gününde Eminönü'nde yoğunluk yaşandı. Bayramı İstanbul'da geçirip, güzel havanın tadını çıkarmak isteyenler Eminönü'ndeydi. Şehir içi ulaşımın ücretsiz olmasını da fırsat bilen vatandaşlar  tramvay ve vapurlarda yoğunluk oluşturdu. Eminönü'ne gelen vatandaşların kimi boğaz turu yaptı; kimi ise, tarihi yerleri gezmeyi tercih etti.  

"BAYRAMI DOLU DOLU GEÇİRDİK" 

İstanbul'da okuyan oğlunu ziyarete geldiğini söyleyen Kadir Çetinkara, “Kayseri'den geldik, hem oğlumuzu ziyarete hem de tatilimizi değerlendirmeye geldik.

Anadolu şehirlerine göre çok daha yoğun ama büyük bir şehir metropol, normal yani. Gezmediğimiz yer kalmadı epey yeri gezdik. Tarihi bütün camilerimizi gezdik, boğaz turu yaptık, Adalar'a gittik. Bayramı dolu dolu geçirdik." dedi.

Bayram tatili için İzmir'den gelen Ayşe Görsen ise, “İzmir, Bayraklı'dan geldik. Arkadaşlarımızla birlikte geldik, eşimin asker arkadaşlarıyla birlikteyiz.

Grup halinde geldik ama birkaç parçaya bölündük. İzmir'de tabii ki hava çok güzel, deniz çok güzel ama burada dostluklar çok daha farklı.

İstanbul'u ikinci gezişim, bugün daha yeni tura başladık. Sultanahmet'e gideceğiz, yarın da Belgrad Ormanı sonra boğaz turu yapacağız." şeklinde konuştu.

Gaziantep'ten İstanbul'a gezmeye gelen bir vatandaş ise, "Gaziantep'ten geldik. Üsküdar tarafını gezdik. Şu an Eminönü'ndeyiz. Galata'ya geçeceğiz buradan da" dedi.