Gazeteci Osman Saffet Arolat son yolculuğuna uğurlandı
81 yaşında hayatını kaybeden ekonomi yazarı ve gazeteci Osman Saffet Arolat için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde tören düzenlendi. Osman Saffet Arolat Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazıyla son yolculuÄŸuna uÄŸurlandı. Arolat'ın cenazesi 2 Kasım PerÅŸembe günü Çanakkale'deki Assos Behramkale Mezarlığı'nda topraÄŸa verilecek.Â
Ekonomi yazarı ve gazeteci Osman Saffet Arolat 22 Ekim’den bu yana tedavi gördüğü hastanede Salı günü hayatını kaybetti. Arolat için Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nde tören düzenlendi. Törende taziyeleri Arolat’ın eşi Ayşe Nurcan Arolat ve oğlu Ali Arolat kabul etti. Düzenlenen törene Arolat'ın meslektaşları, yakınları, iş dünyasından isimler katıldı. Osman Saffet Arolat, Zincirlikuyu Camii'nde öğle namazına müteakip  kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Arolat'ın cenazesi 2 Kasım Perşembe günü Çanakkale'deki Assos Behramkale Mezarlığı'nda toprağa verilecek.
"YUMUŞAK BİRLEŞTİRİCİ VE ETKİLEYİCİ BİR KİMLİĞİ VARDI"
TGC BaÅŸkanvekili Vahap Munyar törende yaptığı konuÅŸmada, "Maalesef yanlış hatırlamıyorsam 2006 yılında felç geçirdi. O felci engelleyemedi çünkü inatla hasta olduÄŸunu bile bile uçaÄŸa bindi gitti. Gaziantep'te hastaneye yatmak zorunda kaldı. Çok ÅŸey öğrendik gerçekten. Saygıyla eÄŸiliyorum önünde" dedi. 24. dönem CHP milletvekili Umut Oran ise, "Sadece gazetecilerin deÄŸil Türkiye'nin aÄŸabeyiydi" dedi.Â
Posta Gazetesi Yazarı Oral Çalışlar ise, "1968 gençlik hareketinin önemli isimlerinden biriydi. O zaman da yayıncılık yapardı. Daha sonra gazeteci oldu. Ben de gazeteci oldum. Meslektaş olarak biraraya geldik. Meslektaş olarak birçok meselede birlikte hareket ettik. Yumuşak, birleştirici ve etkileyici bir kimliği vardı" diye konuştu. Osman Saffet Arolat'ın cenazesi Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Camii'ne götürüldü.
"ONU ÇOK ÖZLEYECEĞİM"
Taziyeleri eÅŸi AyÅŸe Nurcan Arolat ve oÄŸlu Ali Arolat kabul etti. AyÅŸe Nurcan Arolat, "Onu çok özleyeceÄŸim. Onun yeri asla dolmaz. Benim için çok önemli biriydi. Bu kadar sakin, bu kadar bilge bir adam hayatımda ilk defa gördüm" ÅŸeklinde konuÅŸtu. OÄŸlu Ali Arolat ise "Kendisini gayet iyi bir gazeteci olarak ama onun ötesinde çok çok iyi bir insan olarak bilirim. Tevazu sahibiydi. Çok çalışkandı. Hayatını kendi inandıkları doÄŸrultusunda yaÅŸadı. MesleÄŸini çok sevdi. Son günlerine hatta vefat ettiÄŸi güne kadar benimle birlikte hasta yatağında yazısını tape ettirecek kadar bu mesleÄŸi çok seviyor. Ä°yi bir insan olarak kendisini hatırlarım. O ÅŸekilde bilirim" dedi.Â
"1968 KUŞAĞININ ÖNDER GAZETECİLERİNDEN BİRİDİR"
Hürriyet Gazetesi yazarı Yalçın Bayer, "1968 kuşağının önder gazetecilerinden biridir. Bizim de arkadaşımızdır. Uzun süre siyasi tarafı ağırlıklı bastı. Gazetecilik tarafında da son yıllarda öne çıktı. Gerçekten şu gördüğünüz çelenkler içerisinde hiçkimseye bu kadar ben önemli bir bankacılar olsun, diğer kurumlar olsun büyük iş aleminin çelenklerinin burada olmasına şaşırdım. Çünkü hakkına değeri vermişler" ifadelerini kullandı. İşinsanı Ethem Sancak ise, "Bir ağabeyimi, bir parçamı kaybetmiş gibi hissediyorum.
Ülke adına da üzülüyorum böyle bir değeri, beyni yitirdiğimiz için. Her koşulda fikir yürüten, felç geçirdiği zaman bile önemsemeyip ülkeyi düşünen, ekonomi gazeteciliğinde duayen, çalıştığı kuruma sonuna kadar sadık ve vefalı, farklı bir insan tipiydi"  dedi. 81 yaşında hayatını kaybeden ekonomi yazarı ve gazeteci Osman Saffet Arolat'ın cenazesi 2 Kasım Perşembe günü öğle namazına mütaekip Çanakkale'deki Assos Behramkale mezarlığında toprağa verilecek.