Geri Dön
Gündem Kartepe'ye ilk kar yağdı

Kartepe'ye ilk kar yağdı

AFAD’ın 72 il için yaptığı meteorolojik uyarının ardından Kocaeli, Çanakkale, Kütahya ve Bursa’nın yüksek kesimleri ile bu illerde bulunan kayak merkezleri, kar yağışı ile beyaza büründü.

Kartepe'ye ilk kar yağdı

KARTEPE'YE İLK KAR YAĞDI

Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Kartepe'de mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışı amatör kameralar tarafından kaydedildi.

İstanbul'a karayoluyla 1,5 saat uzaklıkta bulunan Kocaeli'nin Kartepe bölgesinde, gece saatlerinde kar yağışı başladı. Tepenin yüksek kesimleri beyaza bürünürken, kar yağışı amatör kameralar tarafından görüntülendi.

ÇANAKKALE’NİN BAYRAMİÇ İLÇESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinin yüksek kesimlerine mevsimin ilk karı yağdı. Beyaza bürünen ormanda kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Bayramiç'e bağlı Çırpılar köyünün yüksek kesimlerine, mevsimin ilk kar yağışı gerçekleşti. Kar yağışı nedeniyle kentin yüksek kesimlerinde orman, köyler ve yerleşim merkezleri beyaza büründü. Bölgede, kartpostallık görüntüler ortaya çıktı.

Bu yıl, yağmurun yetersiz olması nedeniyle kuraklık tehlikesinin yaşandığı Çanakkale’de mevsimin ilk karı vatandaşı sevindirdi.

KÜTAHYA'DA KOCAYAYLA GEÇİDİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

Kütahya’nın Domaniç ilçesi Kocayayla geçidi, mevsimin ilk kar yağışıyla birlikte beyaza büründü.

Kütahya’nın Domaniç ilçesi ile Bursa’nın İnegöl ilçesi arasındaki 1500 rakımlı Kocayayla geçidine mevsimin ilk yağışı düştü.

Kar ve sis nedeniyle zaman zaman trafikte araçlar güçlükle ilerledi. Karayolları ekipleri kar küreme araçları ve iş makineleriyle yolu açık tutabilmek için aralıksız çalışmalara başladı. Trafik ekipleri de sürücüleri kar yağışı nedeniyle kayganlaşan yolda dikkatli olmaları konusunda uyardı.

ULUDAĞ'DA KAR, KENT MERKEZİNDE SAĞANAK

Bursa'da Uludağ, sabah saatlerinde başlayan kar yağışı ile beyaza büründü. Kent merkezinde etkisini arttıran sağanak da hayatı olumsuz yönde etkilerken, saatteki hızı 60 kilometreye kadar ulaşan lodos nedeniyle BUDO seferleri iptal edildi.

Kentte, kış turizminin önemli merkezlerinden 2 bin 543 rakımlı Uludağ, sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı ile beyaza büründü.

Yoğun sis ve fırtınanın da etkili olduğu birinci ve ikinci oteller bölgesinde, görüş mesafesi 5 metrenin altına düştü. Yağışla birlikte kayak merkezinin zirvesi ve kayak pistleri de karla kaplandı.

SAĞANAK OLUMSUZ ETKİLEDİ

Öte yandan, kent merkezinde başlayan ve gün boyu devam eden lodos ve sağanak da kara ve deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Saatteki hızı 60 kilometreye kadar çıkan rüzgar nedeniyle, BUDO seferleri iptal edildi. Sağanak nedeniyle meydana gelen trafik kazalarında birçok kişi yaralanırken, kent içi ve şehirler arası yollarda uzun araç kuyruğu oluştu.