Geri Dön
Gündem Kırlangıç Gençlik Festivali'nin ikinci günü de renkli geçti

Kırlangıç Gençlik Festivali'nin ikinci günü de renkli geçti

Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl ilk kez 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında düzenlediği Kırlangıç Gençlik Festivali ikinci gününde de renkli görüntülere sahne oldu. 19 Mayıs’ta sona erecek festivalde gençlerin sanat ve sporla buluşması hedefleniyor. Etkinlikte oyun alanlarının yanı sıra turnuvalar, söyleşiler ve konserler yapılıyor.  

Kırlangıç Gençlik Festivali'nin ikinci günü de renkli geçti

17 MAYIS GÜNÜ MOĞOLLAR GRUBU SAHNE ALIYOR

 Yaşam Vadisi 2’nci etapta, 14 Mayıs tarihinde başlayan festivalin ikinci gününde güzel havayı da fırsat bilen İstanbullular festival alanına akın etti. Özellikle gençlerin oyun alanlarında keyifli bir gün geçirdiği etkinlikte aileler de hem güneşli havanın tadını çıkardı hem de gönüllerince eğlendi. Altı gün boyunca çeşitli etkinliklerin gerçekleşeceği festivalin açılışı Manuş Baba konseriyle yapıldı.

  Festivalde hado, basketbol, voleybol, ayak tenisi ve plaj voleybolu gibi çeşitli spor branşlarında turnuvalar düzenleniyor. Gençler için ayak bilardosu, tırmanma duvarı ve rodeonun bulunduğu etkinlik alanlarını da kuruldu. Ayrıca festivalde, ünlü isimlerle söyleşiler de gerçekleştiriyor.

 Öte yandan DJ performansıyla eğlence üst noktalara taşınırken; 17 Mayıs günü Moğollar grubu sevilen şarkılarını gençler için seslendirecek. Festivalin son gününde yani 19 Mayıs’ta ise Mustafa Özarslan, Grup Çığ ile Beylikdüzü Gençlik Senfoni Orkestrası sahne alacak.

 Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, festival alanına gelerek gençlerle sohbet etti, kurulan stantları gezdi. Alandaki eski futbolcu Ahmet Dursun, PTT Spor ve Milli Takım voleybol oyuncusu Melisa Memiş, spor spikeri Emre Tilev ile de bir araya gelen Çalık, hatıra fotoğrafı çektirerek Dursun ile penaltı atışı yaptı.

 FESTİVALİN GELENEKSEL HALE GELMESİ HEDEFLENİYOR

 Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Festivalimizi 6 gün boyunca dopdolu etkinliklerle gençlerimizle buluşturmaya çalışıyoruz. Vadinin en özel noktalarından bir tanesindeyiz. Yaşam Vadisi bu kent için çok kıymetli. İstedik ki gençlerimiz hem pandemiden dolayı sıkılmışlardı etkileri de azalmışken iyi vakit geçirsinler. Festivali devam ettirmeyi düşünüyoruz. Sportif, sanatsal etkinlikler olacak. Hem sanatın iyileştirici yönünü ilçemizde kullanmayı arzuluyoruz hem de gençlerimizin umutlarını tazelemek istiyoruz. Şu anda gençlerimiz Türkiye’de gençliğini yaşayamıyor. Büyük bir kısmı umutlarını yurt dışında arıyor. Biz bu ülkede umudun asla bitmeyeceğinden hareketle gençlerimizi ülkeye bağlamak adına bu festivali düzenledik. Gençlerin özgürce nefes alabileceği, kendilerini gerçekten genç hissedebileceği ortamı oluşturmak istedik. 19 Mayıs’ın ruhuna yakışır bir şekilde geleneksel hale getirmeyi amaçladığımız festivalin felsefesini oluşturmaya gayret ediyoruz. 19 Mayıs bu ülke için gerçekten çok önemli bir ilk adımdı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu ülkeye yaptıklarını sıralasak zaman yetmez. Biz Atatürk’ün ışığından hiç ayrılmadan bütün hizmetlerimizin odağına vatandaşa hizmet tutkusunu koyarak çalışıyoruz” dedi.