Geri Dön
Gündem Sultangazi'de seçimden 22 gün sonra göreve başlayan yeni muhtar kurban kesti

Sultangazi'de seçimden 22 gün sonra göreve başlayan yeni muhtar kurban kesti

Sultangazi’de yeni seçilen muhtar Yaşar Karaçam'ın mahallede oturmadığını öne süren eski muhtar YSK'ya itiraz etmişti. İtiraz reddedildikten sonra mazbatasını alan Yaşar Karaçam kurban kestikten sonra görevine başladı.

31 Mart yerel seçimlerinde Eski Habibler Mahallesi Muhtarlığı’nı resmi olmayan sonuçlara göre, 3 bin 549 oyla Yaşar Karaçam, kazandı. Bir önceki bir önceki dönem mahalle muhtarı Osman Avcılar, seçimi kazanan Karaçam’ın mahallede ikamet etmediğini öne sürerek, YSK’ya müracaat etti. YSK, itirazı ret etti. İtirazın sonuçlanması sonrası Yaşar Karaçam’ın muhtarlığı kesinleşti. Karaçam, aza üyeleri ve ailesi ile birlikte ilçe seçim kurulu koordinasyon merkezi’ne gelerek, mazbatasını aldı. Mazbatayı aldıktan sonra Eski Habibler Mahallesi Muhtarlığı önüne gelen Karaçam, dana kesti.

"DOĞMA BÜYÜME HABİPLERLİYİM"

Karaçam, “İkametimle ilgili itiraz vardı. Ben doğma, büyüme Eski Habiplerliyim. Burada kime sorsanız, benim burada ikamet ettiğimi bilir. 47 senedir ben bu mahallede ikamet ediyorum. 1 ay sürece uzadı ama bugün mazbatamı alabildim. Bu saatten sonra mahallemize, milletimize hizmet etmek için buradayız artık. Bugün de şükür kurbanımı kestim dedi.