Geri Dön
Gündem İstanbul'da gök gürültülü sağanak

İstanbul'da gök gürültülü sağanak

İstanbul'da gök görültülü sağanak başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul için öğle saatlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu.Uyarının ardından bazı ilçelerde yağmur başladı. Aniden bastıran yağmur yolları göle çevirdi.

Meteorolojiden yapılan uyarıda ise, "Bugün öğle saatlerinden itibaren Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul ve Kocaeli çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2/12 saat) olması bekleniyor.

Meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı riski, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve hortum oluşma riski ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denilmişti.

GÜNGÖREN'DE ETKİLİ OLAN SAĞANAK YAĞIŞ SÜRÜCÜLERE ZOR ANLAR YAŞATTI

İstanbul'da etkili olan kısa süreli sağanak yağış, trafikte aksamalara neden oldu. Güngören'de altgeçitte biriken yağmur suyu nedeniyle sürücüler, trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Yağış nedeniyle Silivri'de de bazı sokaklarda su birikintileri oluştu.

İstanbul'da öğle saatlerinde sağanak yağış etkili oldu. Kısa süre etkili olan yağış nedeniyle trafikte aksamalar meydana geldi. Kentin birçok noktasında altgeçitlerde su birikintileri oluştu. Güngören Davutpaşa altgeçitte sürücüler, etkili olan yağışın yol üzerinde birikmesi üzerine zor anlar yaşadı. Belediye ekipleri ise yol üzerinde bulunan rögar kapaklarını açarak suyun tahliye edilmesini sağladı.

Öte yandan Silivri'de de öğle saatlerinden itibaren sağanak yağış etkili oldu. Yağış nedeniyle bazı ara sokaklarda su birikintileri oluşurken, trafik zaman zaman durma noktasına geldi. Murat SOLAK - Ömer ÇETİNASLAN - Uğur SAMET AVCI / İSTANBUL, (DHA)