Geri Dön
Gündem Saat 09.05'te Türkiye'de hayat durdu

Saat 09.05'te Türkiye'de hayat durdu

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83. yılında, ölüm saati olan 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu.

15 TEMMUZ ŞEHİTLER KÖPRÜSÜ, KAĞITHANE-DOLMABAHÇE TÜNELİ'NDE 09.05

15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Kağıthane- Dolmabahçe Tüneli'nde sürücüler 09.05'te kontak kapatıp, araçlarından indi, saygı duruşunda bulundu. Bu anlar havadan ve yerden görüntülendi.

MALTEPE D-100'DE 09.05

Maltepe D-100 Karayolu oldu. Sürücüler 09.05'te kontak kapatıp, araçlarından indi, saygı duruşunda bulundu.

ANADOLU ADALET SARAYI'NDA 09.05

Anadolu Adalet Sarayı'nda ise adliye personelleri ve avukatlar, saygı duruşunda bulundu. İstanbul Barosu adına Atatürk büstüne çiçek bırakılırken İstiklal Marşı da okundu.

TAKSİM'DE CUMHURİYET ANITI'NDA ATATÜRK'Ü ANMA TÖRENİ

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 83'üncü yıldönümünde Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'nda düzenlenen törenle anıldı.

Törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1'inci Ordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Kemal Yeni, siyasi parti temsilcileri hazır bulundu. Anıta çelenk bırakılmasının ardından Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı okundu ve bayraklar yarıya indirildi. Saatler 09.05 gösterdiğinde sirenler çaldı ve Taksim'de hayat durdu.

İZMİT'TE SAAT 09.05'TE HAYAT DURDU

İzmit'te saatler 09.05'i gösterdiğinde yaşam durdu. Şehrin en işlek yerlerinden biri olan Yürüyüş Yolu ve çevresindeki sokaklarda bulunanlar, saygı duruşuna geçti. Sürücüler de kontak kapatıp araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu. Ayakkabı boyacısından simit satıcısına, iş yerlerinde bulunan esnaftan çalışanlara kadar herkes dışarı çıkarak, saygı duruşuna geçti.

Dinçer AKBİR /İZMİT (Kocaeli), (DHA)-

ATA'YI ANMAK İÇİN AVCILAR D-100'DE TRAFİK DURDU

Merkez Üniversite Kampüsü yakınlarından geçen D-100 karayolunda saat 09.05'te siren seslerinin duyulması ardından korna sesleri de yükseldi. Binlerce sürücü araçlarını durdurarak, Atatürk'e saygılarını gösterdi. Metrobüs üst geçidinde de yüzlerce kişi saygı duruşunda bulundu. Bir temizlik işçisi elindeki süpürge ile hazır ola geçerek saygı duruşunda bulundu.

İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, (DHA)-

ZONGULDAKLILAR 'ATA'SINI ANDI

Zonguldak'ta, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm saati olan 09.05'te hayat adeta durdu.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83'üncü yıl dönümünde, valilik önündeki Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenle anıldı. Törene, Vali Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, İl Jandarma Alay Komutanı Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gaziler ve öğrenciler katıldı. Anıta çelenk konulmasının ardından saatler 09.05’i gösterdiğinde çalan sirenler eşliğinde kentte hayat adeta durdu. Cadde ve sokaklarda yürüyenler, saygı duruşunda bulundu. Seyir halinde olanlar da araçlarından inerek Atatürk'e olan saygılarını gösterdi. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören sona erdi.

Gürkay GÜNDOĞAN/ZONGULDAK, (DHA)

BOLU'DA 10 KASIM ANMASI

Bolu'da Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 83‘üncü ölüm yıl dönümünde, saatler 09.05’i gösterdiğinde törenle anıldı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anmak için Anıt Park'ta tören düzenlendi. Törene Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay Merdin Kışkan, protokol üyeleri ve yüzlerce kişi katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Saatler 09.05'i gösterdiğinde de saygı duruşuna geçildi. Sokaklarda yürüyenler ile araçlarından inen sürücüler de saygı duruşunda bulundu.

Murat KÜÇÜK/ BOLU, (DHA)-

ÇANAKKALE'DE ATATÜRK ANILDI

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83'üncü yıl dönümünde Çanakkale’de törenle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 09.00’da başlayan törene, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile siyasi parti temsilcileri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Vali İlhami Aktaş, Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Turhan Ecevit ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Atatürk Anıtı’na çelenk koydu. Saat 09.05’i gösterdiğinde ise 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Bando eşliğinde İstiklal Marşı okunarak, bayrak göndere çekildi ve daha sonra yarıya indirildi. Saygı duruşu sırasında Çanakkale caddelerinde de siren sesleri eşliğinde hayat durdu. Törenin ardından vatandaşlar Atatürk Anıtı'na çiçek bıraktı.

Mustafa SUİÇMEZ/ÇANAKKALE, (DHA)-

İZMİR ATA'SINI ANDI

İzmir'de, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83'üncü yıl dönümünde, saat 09.05'te hayat durdu.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene; İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, protokol ve STK üyeleri ile yüzlerce kişi katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk sunumunun ardından saat 09.05'te sirenler çaldı; yayalar, sürücüler ve esnaf Atatürk için saygı duruşunda bulundu. İzmir'de hayat, 1 dakikalığına durdu. İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk bayrağı göndere çekildi.

Öte yandan kentin en işlek caddelerinden Yeşildere Caddesi'nde de sürücüler, durdurdukları araçlarının yanında 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Tolga TAHÇI- Davut CAN- Kadir ÖZEN- Hande NAYMAN- Nevra UÇKAÇ/ İZMİR, (DHA)

İSTANBUL HAVALİMANI'NDA 09.05

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk vefatının 83'inci yıl dönümü nedeniyle İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen törende havalimanı çalışanları ve yolcular saygı duruşunda bulundu.

Törende havalimanındaki yolcular için Türkçe ve İngilizce anonslar yapılırken, terminal binası içerisine asılan Türk bayrağı ve Atatürk'ün portresi önünde bir araya gelen havalimanı personeli saatler 09.05'i gösterdiğinde iki dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Buradaki törene İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı ve Genel Müdürlü Kadri Samsunlu, Devlet Hava Meydanları İşletmesi İstanbul Başmüdürü Sadık Sürücü, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcısı Serpil Hatipolu, havalimanı çalışanları ve yolcular katıldı.

Saygı duruşunun ardından ise İstiklal Marşı okundu. Pasaport kontrol noktalarındaki polis memurları da bulundukları yerde ayağa kalkarak saygı duruşu ve İstiklal Marşı'na eşlik etti.

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL,(DHA)-

İSTİKLAL CADDESİ'NDE SAAT 09.05'TE HAYAT DURDU

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 83'üncü yılında anıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte İstiklal Caddesi'nde hayat durdu. Vatandaşlar saygı duruşunda bulunurken turistler de onlara eşlik etti.

Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83’üncü yıldönümünde İstiklal Caddesi’nde hayat durdu. Saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla herkes saygı duruşuna geçti. Ne olduğunu anlamaya çalışan turistler de durarak saygı duruşunda bulundu. Otomobil sürücüleri ve yanlarında bulunan kişiler de arabadan inerek çalan sirenle saygı duruşuna eşlik etti.

Taksim Meydanı’ndaki dev Türk bayrağı da yarıya indirildi.

Hasan YILDIRIM - Özgür EREN / İSTANBUL (DHA)

SİVAS'TA YAĞMUR ALTINDA ATA'YA ANMA

Sivas'ta, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83'üncü yıl dönümünde anma töreni düzenlendi. Yağmur altında ve 5 derece sıcaklıktaki anma programı sırasında saatler 09.05'i geçtiğinde hayat durdu. Her yaş grubundan insan, saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 83'üncü ölüm yıl dönümü nedeniyle Sivas'ta Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde anma programı düzenlendi. Törene Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 5'inci Piyade Eğitim Tugayı Komutanı Piyade Albay Yılmaz Doğan ile kurum ve kuruluş temsilcileri, askeri erkan, öğrenciler, vatandaşlar katıldı. Yağmur altında ve 5 derece sıcaklıkta yapılan törende ilk olarak anıta çelenk kondu. Ardından saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşu gerçekleştirildi. Sirenler eşliğinde yapılan saygı duruşuna diğer araç sürücüleri de korna ve klaksonlarla eşlik etti. Kent meydanında bulunanlar saygı duruşuna eşlik etti. Saygı duruşu sırasında emekli Fikri Şahin'in (72), 2 dakika boyunca asker selamıyla saygı duruşunda bulunması dikkat çekti. Saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı okundu ve ardından Vali Salih Ayhan, şeref defterini imzaladı.

'10 KASIMLARDA DEĞİL, HER DAİM HATIRLANMALI'

Törende konuşan Vali Ayhan, "Gazi Mustafa Kemal ve O'nun yanında ülkemiz, milletimiz için fedakarca mücadeleye koşan silah arkadaşlarının çabası sadece 10 Kasımlarda değil, her daim hatırlanmalı, ülkemizi yarınlara güçlü ve müreffeh bir şekilde taşıyabilmek temel şiarımız olmalıdır. 'Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' diyerek yolumuzu ve yönümüzü çizen Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve İstiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyor, O'na, kahraman silah arkadaşlarına, aziz şehitlerimize ve ebediyete irtihal eden şanlı gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

'ÜŞÜDÜK AMA BUNA DEĞER'

Konuşmasının ardından Vali Ayhan, anıt önünde bayrak tutan öğrencilerin yanına gidip sohbet etti. Vali Ayhan'ın üşüyüp üşümediklerini sorduğu öğrenciler ise "Üşüdük ama buna değer" diye cevap verdi. Bunun üzerine Vali Ayhan, "Sizleri tebrik ediyorum" dedi.

Yasin KIRAS-Ayşe Mine EĞÜZ/ SİVAS, (DHA)-

TOKAT'TA YAĞMUR ALTINDA ATA'YA SAYGI

Tokat'ta 10 Kasım Atatürk'ü anma programı, yağmur altında yapıldı. Atatürk Anıtı'na çelenk konularak, saygı duruşunda bulunuldu.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 83'üncü yıl dönümü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı'nda anma programı düzenlendi. Programa, Tokat Valisi Ozan Balcı, 48'inci Piyade Alay Komutanı Albay Ayhan Ocaklı, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, siyasi parti il başkanları, kurum amirleri, askerler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende anıta sırasıyla Tokat Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Tokat Belediyesi çelenk koydu. Kentte etkili olan yağmura rağmen vatandaşlar, saatler 09.05'i gösterdiğinde saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı okudu.

Fatih YILMAZ-Halil İbrahim YEL/TOKAT, (DHA) -

KONYAALTI SAHİLİNDE SAYGI DURUŞU

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, 83'üncü ölüm yıl dönümünde tüm yurtta olduğu gibi Antalya'da da anıldı. Konyaaltı sahilinde bulunanlar, saat 09.05'te saygı duruşuna geçti.

Kentte Olbia Meydanı'ndaki Türk bayrağı, gönderin yarısına kadar indirildi. Belediye işçileri de çalışma yaptıkları refüjde ellerinde kürekle saygı duruşuna geçti. 2 işçi, siren bitimine kadar saygı duruşunda bulundu. Saat 09.05'te kent trafiği de durdu. Ana caddelerde otomobillerinden inenler ile kaldırımda yürüyenler, siren sesiyle birlikte saygı duruşunda bulundu. Konyaaltı Sahili'ne spor yapmak ve denize girmek için gelenler ise saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla saygı duruşuna geçti. Sahilde oturanlar, ayağa kalkarken, yürüyüş yapanlar da oldukları yerde saygı duruşunda bulundu.

Alparslan ÇINAR- Bülent TATOĞULLARI/ ANTALYA, (DHA)-