Geri Dön
Kültür&Sanat Bahçelievler’de ‘Kent Korusu’ projesinin lansmanı yapıldı

Bahçelievler’de ‘Kent Korusu’ projesinin lansmanı yapıldı

Bahçelievler Belediyesi, ‘Kent Korusu’ projesinin lansmanını yaptı. Bahçelievler Mahallesi İpek Sokak’ta bulunan ve 44 dönümden oluşan korunun hizmete açılması için çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Korumuzun içinde 120 yıllık tarihi ağaç, tarihi bir çeşme ve sera var. Burada modern alanlar olacak, çocukların, öğrencilerin ve gençlerin gelip dinlenebileceği, kitap okuyup ders çalışacağı bir alan olacak. Büyükler de spor yapıp, vakit geçirebilecek” dedi.

Bahçelievler’de ‘Kent Korusu’ projesinin lansmanı yapıldı

Bahçelievler Mahallesi, İpek Sokak’ta hayata geçirilmesi hedeflenen Kent Korusu’nun Proje Lansman Töreni’ne AK Parti İstanbul Milletvekili Oğuz Üçüncü, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve vatandaşlar katıldı.

“120 YILLIK TARİHİ AĞAÇ, TARİHİ BİR ÇEŞME VE SERA VAR”

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, “Bugün burada özellikle Bahçelievler Mahallesi’ndeki komşularımıza bir müjdemiz var. Bahçelievler’de bir hazine bulduk. Bahçelievler’in içinde 44 dönümlük bir koru. 100, 120 yıllık ağaçların olduğu bir koru. Burası eskiden fabrikaydı. Biz imar transferi ile 44 dönümünü Bahçelievler Belediyesi’ne tapulandırdık. Bahçelievler halkına hayırlı olsun. Arkadaşlarımız çalıştı, 5 yıldır her konuda yaptığımız gibi yeşil oranını yüzde 10 artırdık. En önemlisi ağaç sayısını artırdık. Korumuzun içinde 120 yıllık tarihi ağaç, tarihi bir çeşme ve sera var. Burada modern alanlar olacak, çocukların, öğrencilerin ve gençlerin gelip dinlenebileceği, kitap okuyup ders çalışacağı bir alan olacak. Büyüklerin de spor yapacağı, vakit geçireceği alan olacak. İçerisinde futbol sahası var ama kötü durumda, onu ve tenis sahasını revize edeceğiz. Çok sevinçliyim” dedi.


BAHÇELİEVLER MAHALLESİ KENT KORUSU HAKKINDA

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada Kent Korusu hakkında şu bilgiler verildi:

“Bahçelievler Merkez Mahallesi, Şehit İbrahim Koparır Caddesi üzerinde bulunan Kent Korusu toplam 42 bin 300 metrekare alana sahip. İçerisinde farklı yaş gruplarına hitap eden çocuk oyun alanları, fıtness alanı, etkinlik çayırı, piknik alanları, mescit, WC, mini hayvanat bahçesi, açık hava sineması, pati park ve sosyal tesis bulunuyor. Ayrıca mevcut bulunan basketbol sahası, futbol sahası, tenis kortu ve sera alanı korunarak vatandaşların daha verimli kullanacağı hale getirilmesi amaçlanıyor. Alan içinde atıl durumda bulunan anıt ağaç ve tarihi çeşme restore edilecek olup; Kent Korusunda bulunan mevcut ağaçlar korunarak sayıları arttırılacak.”