Geri Dön
Kültür&Sanat Dünya Sanat Günü’nde sahne alan Ukraynalı, Rus ve Türk sanatçıdan birlik mesajı

Dünya Sanat Günü’nde sahne alan Ukraynalı, Rus ve Türk sanatçıdan birlik mesajı

Kartal’da 15 Nisan Dünya Sanat Günü vesilesiyle ‘Barışa sanatla evet’ diyerek çeşitli etkinlikler düzenlendi. Birlik mesajı vermek amacıyla sahne alan Ukraynalı sanatçı Slava Lobanov (Gitar vokal) ve Rus sanatçı Simon Shiriaev (Davul) ve Basgitar Yaren Yiğitbaşı verdikleri konser ile sanatın birleştirici gücüne dikkat çekerek dünyaya barış mesajı verdi.

Dünya Sanat Günü’nde sahne alan Ukraynalı, Rus ve Türk sanatçıdan birlik mesajı

Kartal Belediyesi, Sanat Sokağı’nda çocuk, genç ve yetişkinlere hitap eden ‘Dünya Sanat Günü Etkinlikleri’ programını gerçekleştirdi. Etkinlikte çeşitli şiir dinletileri, animasyonlar, atölyeler ve çocuk etkinlikleri gerçekleştirildi. Oluşturulan barış duvarına sanatçılar ve çocuklar boyalarla barışa el bas etkinliği yaptı. Birçok el sanatçısının yaptıkları eserleri de sergileyebildiği etkinliğe; Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile UPSD (Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği) Dernek Başkanı Bedri Baykam da katıldı. Konserde bir araya gelen Türk-Ukrayna –Rus Grubu (Grup Barış), çaldıkları müziklerle barış mesajı verdi.

FİKİR TÜRKİYE’DEN ÇIKTI

UPSD Dernek Başkanı aynı zamanda ressam olan Bedri Baykam, “2011’de Türkiye’nin önerisiyle dünyada kabul edilen ve 2019’dan itibaren UNESCO'nun kendi resmi günleri arasına aldığı Dünya Sanat Günü’nü kutlamak için toplandık. Ne mutlu bize ki bu fikir bizden çıktı. Bugün de burada barışa çağrı yapıyoruz. Sevgili gençlerimiz, bizim geleceğimiz ve barış için imza atıyorlar elleriyle. Biz de artık akan kanların durmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

ÖDÜLLERİN ÜÇÜ DE UKRAYNA’YA

Dernek olarak 2012’den beri Dünya Sanat Günü ödülleri verdiklerini de belirten Baykam, “Bu yıl 3 ödül vereceğiz. Ve biz üçünü direniş gösteren, barış için savaşan, sevgi ve destek mesajı vermeye çalışan Ukraynalı sanatçılara gerçekleştirilen online toplantıda vereceğiz” dedi.

“SANATLA YETİŞEN TOPLUMUN VİCDANI BÜYÜKTÜR”

Dünya Sanat Günü Etkinliklerini devam ettirdiklerini belirten Başkan Gökhan Yüksel ise “Bunları yaparken yeni nesli de yetiştiriyoruz. Kimi piyano kimi gitar çalıyor. Kimi ise tiyatroda yer alıyor. Yani yeni nesil gümbür gümbür geliyor. Dünyanın gündeminde istemediğimiz bir savaş var. Biz sanatın birleştirici gücüne inanıyoruz. Sanatla yoğrulan, sanatla yetişen toplumun vicdanının daha büyük, daha güçlü olduğuna inanıyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ diyoruz. Bir an evvel savaşın durması istiyoruz ve buna çağrı yapıyoruz” açıklamasını yaptı.