Geri Dön
Kültür&Sanat Hat Eserleri Sergisi Azerbaycan'da açıldı

Hat Eserleri Sergisi Azerbaycan'da açıldı

Albayrak Grubu tarafından düzenlenen ve dokuz yıldır süregelen geleneksel Hat Eserleri Sergisi, Azerbaycan Milli İncesanat Müzesi'nde açıldı. Hat Eserleri Sergisi, farklı ayet-i kerime ve hadis-i şeriflerin sanat eserlerine dönüştürüldüğü çalışmaları içeriyor. Sergi, 15 Ekim tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak. Azerbaycan Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, serginin açılış konuşmasında; “Bugün Türk İslam Sanatlarının örneklerini, hat sanatını, dualarımızı, ayetlerimizi ve Peygamber Efendimizin sözlerini yansıtan bu sergiyi önemsiyoruz. Çünkü bu sergi bizim değerlerimizin, maneviyatımızın ve mayamızın birer parçasıdır" dedi.

Hat Eserleri Sergisi Azerbaycan'da açıldı

Albayrak Grubu, her yıl farklı bir tema etrafında hat eserlerini bir araya getirerek genç sanatseverleri ve usta hattatları buluşturmaya devam ediyor. Serginin yurt dışında Özbekistan'dan sonraki ikinci durağı Azerbaycan oldu. Milli İncesanat Müzesinde gerçekleşen açılışa, Azerbaycan Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Albayrak Medya Satış Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Albayrak Grubu Kurumsal İletişim Koordinatörü Esad Sivri, çok sayıda protokol, basın mensubu ve sanatsever katıldı.

BAĞCI: BU SERGİ BİZİM DEĞERLERİMİZİN, MANEVİYATIMIZIN VE MAYAMIZIN BİRER PARÇASIDIR

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki gönül bağının kültür sanat faaliyetleri ile desteklenmesinin önemini vurgulayan Azerbaycan Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı açılış konuşmasında; "Albayrak Grubumuza kültür diplomasimize verdiği katkılar nedeniyle öncelikle teşekkür ederim. Albayrak Grubu'nun sadece medya, inşaat ve diğer sektörler de değil kültürel anlamda da varlık göstermesi bizim açımızdan değerli ve anlamlı. Bugün Türk İslam Sanatlarının örneklerini, hat sanatını, dualarımızı, ayetlerimizi ve Peygamber Efendimizin sözlerini yansıtan bu sergiyi önemsiyoruz. Çünkü bu sergi bizim değerlerimizin, maneviyatımızın ve mayamızın birer parçasıdır. Türkiye'de her yıl farklı bir temayla ve usta hattatların özgün yorumlarıyla hazırlanan eserler, büyük ilgi görüyor. Serginin yurt dışında da açılması, sanatseverlerin yoğun ilgisi ve hat sanatının yaygınlaşması yanında, İslam coğrafyalarının geçmişten gelen kültür ve medeniyet zenginliğini aynı gönül bağıyla günümüze taşımayı ve kültürler arası paylaşımları arttırmayı hedefliyoruz" diye konuştu.