Geri Dön
Kültür&Sanat İş Bankası Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin ana sponsorluğunu üstlendi

İş Bankası Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin ana sponsorluğunu üstlendi

Türkiye İş Bankası 100. kuruluş yılı kutlamaları kapsamında Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin ana sponsorluğunu üstlendi. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni Bedri Tan Sağtürk’ün katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, bu yıl 21. kez perdelerini açacak olan festivale ilişkin detaylar aktarıldı. Toplantıda, Aran ve Sağtürk iş birliği anlaşmasını imzaladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Türkiye’den ve dünyadan bale ve modern dans topluluklarını sanatseverlerle buluşturan Uluslararası Bodrum Bale Festivali, bu yıl 3-21 Ağustos 2024 tarihlerinde İş Bankası’nın katkılarıyla gerçekleştirilecek. İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Bedri Tan Sağtürk’ün katılımıyla İş Kuleleri’nde düzenlenen basın toplantısında, festivale ilişkin detaylar aktarıldı. Toplantıda, Aran ve Sağtürk iş birliği anlaşmasını imzaladı.

ARAN: TOPLUMA KATKI SUNMAK ÜZERE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, toplantıda yaptığı konuşmada, bankanın kültür-sanat alanındaki faaliyetlerinin İş Sanat çatısı altında yürütüldüğünü; İş Sanat’ın sahne sanatlarının yanı sıra, plastik sanatlar, kurumsal tarih çalışmaları, müzecilik ve kültür mirası gibi çok çeşitli alanlarda çalışmalar sürdürdüğünü vurguladı. Geçen yıl Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle pek çok toplumsal projeyi hayata geçirdiklerini, bu yıl da Atatürk’ün kurduğu İş Bankası’nın 100. kuruluş yıl dönümünün kutlanacağını belirten Aran, “Bizim için çok özel olan bu yılda birçok proje gerçekleştiriyor; spordan bilime, eğitimden çevreye ve kültür-sanata farklı alanlarda ülkemize, topluma katkı sunmak üzere çalışmaya devam ediyoruz. 100. yılımızı coşkuyla kutlayacağımız, ikinci yüzyılımıza doğru adım atma heyecanını yaşayacağımız Ağustos ayında sanatseverlerle buluşacak Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin 21.’sine destek vermek bizim için çok anlamlı ve kıymetli” dedi.

“DAHA FAZLA SAYIDA KİŞİYİ BODRUM'A ÇEKMESİNİ ARZULUYORUZ”

Aran, “Bugün bir arada olmamızın nedeni aslında Uluslararası Bodrum Festivali konusunda Türkiye İş Bankası ve Devlet Opera Balesinin iş birliğidir. 2024 yılı bankamızın 100’üncü yılı ve biz 100’üncü yılımızı pek çok sponsorlukla taçlandırarak bütün yıla yayılan bir şölen şeklinde kutlamayı arzuluyoruz. 2024 yılının 3-21 Ağustos tarihleri arasında Bodrum'da düzenlenecek olan bu festivalde umuyorum ülkemizin sadece opera ve bale alanında değil turizm konusunda da çok önemli bir katkısı olacak. Kültür ve sanat turizmine, bir destek festivaline dönüşmesini arzuluyoruz, tüm çabamız o tarihe kadar bunun bir kültür sanat turizmini destekleyen, ses getiren bir festival olmasıdır. Yıllardır düzenleniyor, 21’nci yılına giriyoruz ama bu 21’nci yılın diğerlerinden daha farklı olmasını ve daha fazla sayıda kişiyi Bodrum'a çekmesini arzuluyoruz. Geçen yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında antik tiyatrolarda, mekanlarda 100’üncü yıl satranç şampiyonluğunu düzenlemiştik. Türkiye'nin en büyük oyuncularını bu mekanlarda bir araya getirmiştik. Bunun da ülkemizin tanıtımına katkı sağladığını gördük. Bu yüzden bu yıl bunu büyütmeyi ve dünyanın en önemli iki şampiyonu Magnus Carslen ve Fabiano Caruana’yı Türkiye'de bizim antik tiyatrolarımızdan birisinde final, gösteri maçı yapmak için getirmeyi ve bu festivallerin etkisine, tanıtım gücünü arttırmayı planlıyoruz” diye konuştu.

KUĞU GÖLÜ BALESİ İLK KEZ BODRUM BALE FESTİVALİ’NDE

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Bedri Tan Sağtürk, İş Bankası ile yürüttükleri iş birliği konusunda mutluluk duyduklarını ifade etti. Festival hakkında bilgiler veren Sağtürk, sahnelenecek 6 eserin 11 temsili ile Uluslararası Bodrum Bale Festivali’nin en zengin programının bu sene sanatseverlerle olacağını söyledi.

SAĞTÜRK: MUHTEŞEM BİR GÖRSEL ŞÖLENİ BODRUMLU SANATSEVERLERLE BULUŞTURACAKLAR

Festival programında ilk kez sahnelenecek Kuğu Gölü balesinde sanatseverlerin dünyaca ünlü yıldızların danslarını yakından izleme fırsatı bulacaklarını belirten Sağtürk, şöyle konuştu:

“Brezilya’dan Bodrum Bale Festivali’ne ilk kez konuk olmaları için görüşmelerini sürdürdüğümüz Ricardo Amarante ve Dans Topluluğunun tango adımlarını bale adımları ile birleştirerek nefis bir repertuvarla festivalde yer almasını planlıyoruz. Ülkemizde ve dünya sahnelerinde birçok kez sanatseverlerle buluşturulan ve bu yıl sahnelenişinin 25’inci yılını kutlayacağımız, tasavvuf ile çağdaş temaların örgüsüyle yolculuk kavramının anlatıldığı ‘Güldestan’ modern dans eseri de Ankara ve İstanbul Modern Dans Topluluklarının ortak çalışmasıyla muhteşem bir görsel şöleni Bodrumlu sanatseverlerle buluşturacaklar. Bodrum Bale Festivali’nde kostüm, dekor, dans ve müzikleri ile dikkat çekecek önemli bir eser ise bu yıl Türkiye prömiyerini yaptığımız Muhteşem Gatsby eseri olacak. Festivalde bütün temsilleri kapalı gişe sahnelenen Carmen ve Zorba eserleri de sanatseverlerin beğenisine sunulacak.” Tan Sağtürk, Devlet Opera ve Balesi olarak her yıl artan eser sayısı ve sanat kalitesiyle yerli ve yabancı sanatseverlere çok daha zengin eserlerle ulaşmayı hedeflediklerini vurguladı.

RENKLİ PERFORMANSLARLA SANAT ŞÖLENİ SUNACAK

Türkiye’nin ilk ve tek bale festivali olan, sadece turizm ve tatil beldesi olarak değil, aynı zamanda zengin kültür-sanat faaliyetleriyle bir marka kent halinde gelen Bodrum’da 2003 yılından bu yana düzenlenen Festival, her sene olduğu gibi bu yıl da müzik ve dansın harmanlandığı renkli performanslarla bir sanat şöleni sunacak.