Geri Dön
Kültür&Sanat 'İtalyan Tasarım Günü' kapsamında Ankara'da poster sergisi

'İtalyan Tasarım Günü' kapsamında Ankara'da poster sergisi

İtalyan Tasarım Günü kapsamında hazırlanan Sustain-IT Poster Sergisi'nin 3'üncüsü İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlendi. 

'İtalyan Tasarım Günü' kapsamında Ankara'da poster sergisi

İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Giorgio Marrapodi'nin ev sahipliğindeki organizasyonda, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Şehir ve Bölge Planlama ile Endüstriyel Tasarım öğrencilerinin İtalyan tasarım ve konseptlerinden esinlenerek hazırlandığı sunum ve posterler davetlilerin beğenisine sunuldu.

Etkinliğe, İtalyan Tasarım Elçisi ODTÜ Mimarlık Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden Prof. Dr. Bahar Gedikli Bilgin, çok sayıda akademisyen, tasarımcı ve davetli katıldı.

Burada konuşan Büyükelçi Marrapodi, İtalyan Tasarım Günleri'nin bu yıl sekizincisinin düzenlendiğini belirterek, "İtalyan tasarımı dünya çapında yüksek standarttaki kalitesi ve tartışılmaz şıklığıyla tanınmaktadır. Bu gelenek, İtalyan zanaatkarların, tasarımcıların ve mimarların tamamıyla özgün bir şey yaratabilmek için tarihle yeniliği harmanlama yeteneğinden geliyor. İtalyan Tasarım Günü için bu yıl seçilen tema, 'Üretim Değeri: Kapsayıcılık, Yenilik ve Sürdürülebilirlik' oldu" dedi.

Sürdürülebilirliğin önemini ve bu konudaki farkındalığı artırmak amacıyla 2 yıl önce oluşturulan SUSTAN-IT sergisinin 3'üncü edisyonunun bugün çerçevesinde sunulmasının anlamına dikkat çeken Marrapodi, öğrencileri İtalyan tasarımından esinlenerek hazırladığı sunum ve posterler için tebrik etti. 

Sunumların ardından İtalya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından iftar verildi.