Geri Dön
Kültür&Sanat Macar sanatçıların eserleri depremzedelere destek oldu

Macar sanatçıların eserleri depremzedelere destek oldu

Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Budapeşte Büyükelçiliği ve Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye’deki depremzedelere yardımda bulunmak amacıyla çevrim içi bağış kampanyası ve müzayede etkinliği düzenlendi. Macaristan’ın önde gelen sanatçılarına ait 60’tan fazla eserin 39’u satılarak 6.181.000 Macar forinti (16.000 Euro) gelir elde edildi.

Macar sanatçıların eserleri depremzedelere destek oldu

Yunus Emre Enstitüsü, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından depremzedelere destek olabilmek amacıyla uluslararası alanda yürüttüğü çeşitli faaliyet ve projelerine devam ediyor. Bu doğrultuda, Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü Budapeşte Büyükelçiliği ve Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi iş birliğiyle Türkiye’deki depremzedelere yardımda bulunmak amacıyla çevrim içi bağış kampanyası ve müzayede etkinliği düzenlendi. Çevrim içi bağış kampanyası kapsamında Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencilerinin çalışmalarının yer aldığı 100 eser satışa sunuldu. Müzayede etkinliğinde ise Macaristan’ın önde gelen sanatçılarına ait 60’tan fazla eserin 39’u satılarak 6.181.000 Macar forinti (16.000 Euro) gelir elde edildi. Budapeşte Büyükelçiliği aracılığıyla Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi tarafından düzenlenen çevrim içi bağış kampanyası ve müzayededen toplanan meblağ Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığına (AFAD) bağışlanacak.

‘BÜYÜK ŞÜKRAN BORÇLUYUZ’

T.C. Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Büyükelçilik olarak deprem felaketinin hemen akabinde Macaristan genelinde yardım kampanyaları başlattık. Bu özel yardım kampanyamızın bağışını organize eden Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesine büyük bir şükran borçluyuz” dedi. Macaristan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörü Istvan Eros ise, “Deprem felaketinin hemen ardından Budapeşte Yunus Emre Enstitüsü tarafından Türkiye’deki depremzedelere yönelik bir bağış kampanyasının düzenlenmesi için bir ziyaret gerçekleştirildi. Üniversitemiz, Türkiye’deki üniversiteler, akademisyenler ve Türk sanatçılarla yakın ilişkiye sahip olduğundan depremzedelere yardım etmeyi gönülden istedik. Bu bağış kampanyasıyla sanatın iyileştirici gücünü herkes bir kez daha görmüş olacak” diye konuştu.