Geri Dön
Kültür&Sanat 'Ümraniye Çocuk Festivali’ ziyaretçilerine kapılarını açtı

'Ümraniye Çocuk Festivali’ ziyaretçilerine kapılarını açtı

Ümraniye Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında çocuklarla eğlenceyi buluşturmak için düzenlediği ‘Ümraniye Çocuk Festivali’ ziyaretçilerine kapılarını açtı. Çocuklara yönelik ücretsiz gösteriler ve birçok etkinlikle 7’den 70’e herkesi bir araya getirecek festival, dün Ümraniye Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde başladı.

'Ümraniye Çocuk Festivali’ ziyaretçilerine kapılarını açtı

Çocukların eğlenceli bir yaz dönemi geçirmesi için düzenlenen ‘Ümraniye Çocuk Festivali’ birçok çocuğu bir araya getirdi. Aileleri de buluşturan etkinliklerde çocuk konserleri, çocuk tiyatroları, yarışmalar, balon şov, bowling, jonglör, Hacivat Karagöz, puan vurma, illüzyon gösterileri, eğitici atölye çalışmaları, şişme oyun parkurları, kostümlü karakterler, palyaço, yüz boyama ve ikramlar yer alıyor.

“ÇOCUKLARIMIZ ÇOK GÜZEL EĞLENİYOR”

Dudullu’da oturan tek çocuk sahibi Habibe Avşar, “Yeni geldik, eğleniyoruz belediyemize teşekkür ediyoruz. Çocuklarımız çok güzel eğleniyor” dedi. Daha önce böyle bir etkinliğe gelmediğini söyleyen 9 yaşındaki Muhammed Hamza Avşar da çok eğlendiğini dile getirdi.

Çocuklarını eğlenmeye getirdiğini söyleyen iki çocuk annesi 29 yaşındaki Didem Menci ise “Bizim oralarda böyle bir etkinlik yoktu. Yakın olduğu için çocuklarımı getirmek istedim. Belediyemiz yaz tatillerinde bu etkinlikleri sürekli yaparsa çok memnun olurum. Çocuklarımız mutlu olunca biz de mutlu oluyoruz” şeklinde konuştu.

Her gün bir mahallede saat 17.00’den 20.00’ye kadar kapılarını açık tutacak ‘Ümraniye Çocuk Festivali’  12 Ağustos Cuma günü sona erecek. Birbirinden renkli ve eğlenceli oyun gruplarıyla konuklarına heyecanlı bir atmosfer yaşatmayı hedefleyen festivalin gerçekleşeceği yerlerle ilgili belediyeden yapılan yazılı açıklamada aşağıdaki bilgilere yer verildi:

“2 Ağustos: Genç Osman İlköğretim Okulu (Atakent Mahallesi)”

“3 Ağustos: Toki Esenkent Ortaokulu (Esenkent Mahallesi)”

“4 Ağustos: Adem Yavuz Ortaokulu (Kazım Karabekir Mahallesi)”

“5 Ağustos: Nurettin Topçu İlköğretim Okulu (Parseller Mahallesi)”

“6 Ağustos: Atatürk Ortaokulu (Tantavi Mahallesi)”

“7 Ağustos: Prof. Dr. Nabi Avcı Anadolu Lisesi (İstiklal Mahallesi)”

“8 Ağustos: Toki Madenler Mevlana Ortaokulu (Madenler Mahallesi)”

“9 Ağustos: Kazım Karabekir Ortaokulu (Dumlupınar Mahallesi)”

“10 Ağustos: Şehit Öğretmen Sevda Aydoğan İlköğretim Okulu (Aşağı Dudullu Mahallesi)”

“11 Ağustos: Celalettin Ökten İmam Hatip Ortaokulu (Esenşehir Mahallesi)”

“12 Ağustos: Şehit Askeri Çoban İlköğretim Okulu (Cemil Meriç Mahallesi)”