Geri Dön
Kurumsal VitrA Karo, ‘2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

VitrA Karo, ‘2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

VitrA Karo, sürdürülebilirlik stratejisinin, girişimlerinin ve hikayelerinin detaylandırıldığı, sürdürülebilirlik performansının veriye dayalı bir yaklaşımla paylaşıldığı ‘2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı. Kuruluşun CEO’su Hasan Pehlivan, “Hedefimiz sektörün yeşil dönüşüm liderleri arasında yer almak” dedi.

VitrA Karo, ‘2022 Entegre Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

Konu ile ilgili olarak VitrA Karo CEO’su Hasan Pehlivan, “Başarımızı, ekonomik performansımız kadar sürdürülebilir değer yaratma becerimizle de ölçüyoruz. Bu stratejimizi işimizin odak noktasına koyuyoruz. Tasarım ve üretim süreçlerinin yanı sıra, sunduğumuz çözüm portföyünü sürdürülebilirlikle entegre etme gayretiyle çalışıyoruz. Çevresel, sosyal, kurumsal yönetim mekanizmalarımızı değerlendirmek ve geliştirmek için 2022'de önemli adımlar attık, sürdürülebilirlik alanında hedeflerimizi ve yol haritamızı gözden geçirerek iyileştirdik. Küresel pazardaki güçlü konumumuzu korumak ve daha ileriye taşımak gayesiyle, yenilikçi ve müşteri odaklı bakış açımızla sürdürülebilir büyümeyi teşvik etmedeki kararlılığımızı sürdürüyoruz” diye konuştu. 

"KARBON EMİSYONLARININ AZALTILMASI İÇİN, GÜNDEMİMİZDE YEŞİL HİDROJEN VAR” 

Gerçekleştirdiği stratejik yatırımlarla VitrA Karo’nun toplam satışlarda 350 milyon avroyu aştığını ifade eden Pehlivan, “2020 baz yılına göre ton ürün başına enerji tüketiminde yüzde 9, karbon emisyonlarında yüzde 33’lük azalma elde etti. Kuruluşumuz, 2025’te Türkiye’deki operasyonlarında elektrik tüketiminin yarısından fazlasını, 2030’a kadar ise tamamını kendi yenilenebilir enerji santrallerinden karşılayacak. Düşük karbonlu ekonomiye geçiş yolculuğunda yenilenebilir enerji yatırımları ve enerji verimliliği, ana odak alanlarımızı oluşturuyor. Yeşil dönüşüm için elektriğin yanı sıra doğal gaz tüketimi kaynaklı karbon emisyonlarının da azaltılması için, gündemimizde yeşil hidrojen var. Bu konuda çalışmalara başlayarak, uluslararası finansal kuruluşlar ve danışmanlarla yeşil hidrojene geçiş için tekno-ekonomik analizler yaptık. Hedefimiz sektörün yeşil dönüşüm liderleri arasında yer almak” ifadelerini kullandı. 

“HAM ATIKLARI DEĞERLENDİRİYORUZ” 

Farklı seramik üreticilerinin pişmiş ve ham atıklarını değerlendirdiklerini söyleyen Pehlivan, “Enerji verimliliği gibi süreçlerin yanı sıra, döngüsel ekonomi iş modelini uzun yıllardır benimseyen bir kuruluş olarak, kendi ürünlerimizde alternatif ham madde olarak endüstriyel arıtma çamurunu ve farklı seramik üreticilerinin pişmiş ve ham atıklarını değerlendiriyoruz. Bu konudaki geri kazanım oranımız belirli ürün gruplarımızda yüzde 30’a yükseldi. Aynı zamanda üretimde tekrar kullanmadığımız pişmiş artık karolarımızı çimento fabrikalarına göndererek, ekonomiye geri kazandırıyoruz. Sürdürülebilir yapılarda daha fazla yer almak için çalışmalarımıza devam edeceğiz" dedi. 

"ÜRETİM SÜREÇLERİMİZİ GELECEĞE UYUMLU HALE GETİRMEYE ODAKLANIYORUZ” 

Ürünlerin tasarımından üretimine, tüm süreç ve hizmetlerde sürdürülebilir gelecek anlayışını benimsediklerini belirten Pehlivan, “Daha güçlü bir sürdürülebilirlik hedefine ulaşmada inovasyon ve dijital teknolojilerin kritik rolü olduğunu bilerek üretim süreçlerimizi geleceğe uyumlu hale getirmeye ve tedarik zinciri dayanıklılığını artırmaya odaklanıyoruz” diye konuştu.