Geri Dön
Politika Bakan Bak: Türkiye spor tesislerinde devrim yaşıyor

Bakan Bak: Türkiye spor tesislerinde devrim yaşıyor

Ümraniye’de Akademi Ümraniye Parseller Yüzme Havuzu’nun açılış törenine katılan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Türkiye spor tesislerinde bir devrim yaşıyor. Avrupa ve dünyanın en önemli spor salonları stadyumları Türkiye'de inşa edildi, inşa edilmeye devam ediyor. İşte bu eserlerin hepsi bu ülkenin geleceği olan gençlerimiz, çocuklarımız için" dedi.

Bakan Bak: Türkiye spor tesislerinde devrim yaşıyor

Ümraniye Belediyesi tarafından Site Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve 5 bin kişinin faydalandığı Akademi Ümraniye Parseller Yüzme Havuzu’nun açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak tarafından yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “700’e yakın yüzme havuzu yaptık. Bunlardan bir tanesi de burada. Eser siyaseti devam ediyor. Türkiye spor tesislerinde bir devrim yaşıyor. Avrupa ve dünyanın en önemli spor salonları, stadyumları Türkiye'de inşa edildi. İnşa edilmeye devam ediyor. İşte bu eserlerin hepsi bu ülkenin geleceği olan gençlerimiz, çocuklarımız için. Yüzme havuzu ne demek? İki faydası var; ilki çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. Televizyonlarda boğulma haberleri duyduğunuz zaman hepimizin yüreği sızlıyor. Bütün aileler, bütün aileler çocuklarını alıp buraya getirsin. Onlar yüzme öğrensin. 5-6 yıl önce yüzmeyen kalmasın diye bir proje başlattık. Bu proje sayesinde Türkiye'nin dört bir yanında belediyelerimizle inşa ettiğimiz yarı olimpik ve olimpik havuzlarda çocuklarımıza yüzme öğretiyoruz. 10 milyon çocuğumuza yüzme öğrettik ve öğretmeye devam edeceğiz. Çünkü bu çocuklar bizim geleceğimiz" diye konuştu.

“EN BÜYÜK HEDEFLERİMİZDEN BİRİ UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEDİR"

Geleceğin sporcularını yetiştirdiklerini söyleyen Bak, “İkincisi burada insanlar sosyalleşiyor. Aileler buraya çocuğunu alıp geliyor. Çocuğunun yüzme öğrendiğini takip ediyor. Kameralardan görüyor, oturuyor. İşte bu önemli bir husustur. Sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak en büyük hedeflerimizden bir tanesi bağımlılıkla, uyuşturucuyla mücadeledir. Spora getirdiğiniz çocuklarımız kötü yerlerden, kafelerden uzak duruyor. Spor tesislerinde enerjisini atıyor. Ümraniye'de çok güzel işler yaptık. İsmet abi, vizyon sahibi bir insan. Bize, beraber Ümraniye'ye tesisler kazandıralım diye gelmişti. Biz de destek olduk. Çok güzel 3 tane yüzme havuzu yaptık. Geleceğin sporcuları yetişecek ve buralardan ülkemizin bayrağını göndere çektirecek sporcular çıkacak. İnşallah 2024 Paris Olimpiyatları'nda bu ülkenin gençleri bayrağımızı göndere çektirecek. 2032’de Avrupa Futbol Şampiyonası'nı İtalya'yla beraber Türkiye organize edecek. Yine burada da yaptığımız stadyumların önemi var. Bu modern tesisler bize uluslararası organizasyonlar yapmayı sağlıyor. İşte bütün bunların içerisinde sporun içerisinden gelen, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan var. Onunla beraber yol yürümeye devam ediyoruz. Yolu açın Murat Kurum geliyor. Yolu açın İsmet Yıldırım geliyor. 31 Mart’ta sandıkları gümbür gümbür patlatmaya hazır mıyız? Ümraniye hazır, İstanbul hazır. Haydi Türkiye, AK Parti geliyor" ifadelerini kullandı.

YILDIRIM: GÖNÜL BELEDİYECELİĞİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖĞRENDİK

Yeniden aday olan Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ise, “Her mahallemizde çok şükür 2019 yılından beri hizmetler devam ediyor ama AK Parti belediyeciliğinin temeli 1994 yılında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ile atıldı. Kasımpaşa'dan kimse tanımazken bir delikanlı çıktı, İstanbul'un, Türkiye'nin kaderini değiştirdi. Başta İstanbul olmak üzere belediyeyi, belediyeciliğin tarihini yazdık. Biz her şeyi ondan öğrendik. Çalışmayı ondan öğrendik. İnsanlara dokunmayı, gönül belediyeciliğini, hizmetleri ondan öğrendik. Bundan sonra da inşallah yaparsa AK Parti yapar, AK Partili belediyeler, hükümetimiz, reisimiz yapar diyoruz. Tabii Cumhur İttifakımızla da birlikte, çok şükür bize mayıs ayında çok büyük destek oldular. Cumhurbaşkanımızı hep desteklediniz. Allah sizlerden razı olsun. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

“MAHKEMEYE VERDİM, PARASINI ALACAĞIM"

Yıldırım, “4 buçuk senedir, İstanbul’da hizmet adına bir şey yok. Muradımıza erelim. Yani Murat Kurum kardeşimizi inşallah İstanbul'un başına getirelim ki bizim hizmetler daha iyi şekilde yürüsün. Çakmakspor'da yüzme havuzu yapacağız. 500 milyonluk yatırım, ihalesi devam edecek. Çakmaksporlulara şimdiden hayırlı olsun. KİPTAŞ'ta Yeşil Vadi Konakları vardı bir tane yüzme havuzu yapmıştım. Tesisler yapmıştım. Onu da büyükşehir belediyesine mahsuplaşmıştık. Gelince baktık işletilemiyor. Alalım onu dedik, aldık. Mahkeme kararıyla üç, dört sene uğraştık. Ya çıkarken elektrikleri, kabloları, muslukları sökmüşler. Bu vatan hainliği ne eşdeğer derecededir. Mahkemeye verdik, onların parasını alacağım. Sağ olsun bakanım 5 milyon gönderdi. Yeniden iki ay içerisinde tesisi pırıl pırıl yaptık. Şimdi engelli kardeşlerimiz orada her türlü ihtiyaçlarını görüyor" dedi.