Geri Dön
Politika Bakan Özhaseki: Bu coğrafyada güçlü olmazsanız, sizi yaşatmazlar

Bakan Özhaseki: Bu coğrafyada güçlü olmazsanız, sizi yaşatmazlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Türkiye, zor bir coğrafyadadır. Bu coğrafyada ayakta kalmanın, bayrağı dalgalandırmanın, ezanın her okunmasının bir tek şartı var, o da güçlü olmak. Güçlü olmazsanız, sizi yaşatmazlar. O yüzdendir ki bir taraftan mücadele ediyoruz, bir taraftan da yatırım üzerine yatırım yapıyoruz” dedi.

Bakan Özhaseki: Bu coğrafyada güçlü olmazsanız, sizi yaşatmazlar

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, partisinin Kütahya’nın Tavşanlı ilçesi Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği açık hava toplantısına katılıp halka hitap etti. Türkiye’nin zor bir coğrafyada yer aldığını ifade eden Bakan Özhaseki, “Bu coğrafyada ayakta kalmanın, bayrağı dalgalandırmanın, ezanın her okunmasının bir tek şartı var; o da güçlü olmak. Güçlü olmazsanız, sizi yaşatmazlar. O yüzdendir ki bir taraftan mücadele ediyoruz, bir taraftan da yatırım üzerine yatırım yapıyoruz. Çok şükür işlerimiz de iyiye gidiyor” dedi.

Türkiye’de deprem konusuna değinen Bakan Özhaseki, “İkinci bir sıkıntımız da deprem meselesi. Bu, ülkenin bir kaderi, bir deprem ülkesi. Son 100 senede denizlerimizde ve karalarımızda meydana gelen şiddetli derecede deprem sayısı 231, her sene 2 veya 3 tane deprem oluyor. Ölen insan sayımız 130 bin, zarar milyarlarca dolar. Sonra 6 Şubat'ta 18 tane ilimiz etkilendi. 14 milyon insan bundan zarar gördü. 680 bin evimiz ve 170 bin iş yerimiz yerle bir oldu. 53 bin 500 kardeşimizi toprağa verdik. Maddi hasar milyonlarca dolar, zaten manevi zarar mı soruyorsunuz? Onu ölçecek bir alet daha icat olmadı. Çünkü her hanede bir gözyaşı var. Şimdi orada 300 binden fazla ev yapılıyor. Binden fazla şantiyemiz var. 110 bin kişilik orduyla çalışıyoruz. 4 bin 330 köyden çelikten evler yapıyoruz” diye konuştu.

Partisinin Tavşanlı Belediye Başkan Adayı Ali Özden’e destek isteyen Bakan Özhaseki, partililerle birlikte seçim yürüyüşlerine de katıldı.

FETHİYE'DE PROGRAMLARA KATILDI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya programının ardından Muğla'nın Fethiye ilçesinde, Fethiye Körfezi'nde araştırma yapacak olan geminin karşılama törenine katıldı. Fethiye Körfezi'nde kirlilik araştırması yapacak olan Ulaştırma Bakanlığı İzmir Denizdibi Tarama Başmühendisliği'ne ait 'Çamur V' gemisi Fethiye Körfezi'ne demir attı. Gemi için karşılama töreni düzenlenirken, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki de karşılama ve iftar programına katıldı. İftar öncesinde konuşma yapan Özhaseki, Türkiye'nin bir deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek "Son yüz yılda denizlerimizde ve karada meydana gelen 6 üzerindeki yıkıcı deprem sayısı 231, ölen insan sayımız 130 bin. Maddi hasar milyarlarca dolar. En son 6 Şubat depreminde bile tam 18 ilimiz etkilendi. 14 milyon kardeşimiz zarar gördü, 680 bin konutumuz yıkıldı, 170 bin de işyeri yıkıldı. Maddi hasarı söylemeye gerek yok, 100 milyar doların üzerinde. Manevi acımızı mı soruyorsunuz? Onu ölçecek bir alet daha icat edilmedi. Şimdi ise çalışıyoruz, binlerce konut yaptırıyoruz. Orada artık yavaş yavaş konutlarımızı da teslim etmeye başladık. Binden fazla şantiyemiz var. 4 bin 333 köyde de çelikten karkaslı evler yaptırıyoruz. 76 bin konutu dağıttık ve her ayda 10 bin, 15 bin ev vermeye de devam edeceğiz" dedi. 

'ŞANTİYELERİ GEZDİRECEĞİM'

Bakan Özhaseki kendilerine yapılan eleştirilere de cevap vererek "Geçenlerde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı çıkmış, "Deprem karnesini açıklıyorum hükümetin" diyor. "Sıfır, sıfır, sıfır". Bir başka genel başkan çıkmış diyor ki, "Kime vermişler bu evleri? Nerede bu evler? Herhalde AK Partililere dağıtıyorlar, herhalde akrabalarına veriyorlar". Ya Allah size insaf versin. Eğer görmek istiyorsanız şantiyemizde gezdireceğim, hadi buyurun gelin. Hiç birisi gelmiyor ama geriden bu sözleri etmekten de geri durmuyorlar" dedi. 

Kentsel dönüşüm konusunda da bilgiler veren Özhaseki "Kentsel dönüşüm yapmak için tüm desteği veririz. Ben bu bakanlıkta oturan birisi olarak A'dan Z'ye bütün partilere kapı açık, yeter ki kentsel dönüşüm yapsınlar başımızın üstünde yer var diye ilan ediyorum. Şu partili gelmiş ona yardım etmem demiyorum, şu partiliye yardım ederim asla demiyorum. Herkese kapı açık. Ama bir tane daha kapımı çalan Cumhuriyet Halk Partili olmadı, onu da bilin. Neden? Kentsel dönüşüm zor iş, vatandaşın hakkı verilecek, eziyet çekilecek. Ne yazık ki bu işe giren daha bir tane CHP'li görmedim" ifadelerini kullandı.