Geri Dön
Politika Bakan Uraloğlu: Ulaştırma yatırımlarını doğru yapmamış olsaydık İstanbul'un nüfusu 20 milyonu aşardı

Bakan Uraloğlu: Ulaştırma yatırımlarını doğru yapmamış olsaydık İstanbul'un nüfusu 20 milyonu aşardı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir an olmadığını düşünelim, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün olmadığını düşünelim, Avrasya Tüneli'nin, Marmaray'ın olmadığını düşünelim, sadece İstanbul mu tıkanır zannediyorsunuz? Bütün Türkiye tıkanır. Biz ülkemizin her tarafına hizmet veriyoruz. Eğer ulaştırma yatırımlarını biz zamanında doğru yapmamış olsaydık bugün İstanbul'un nüfusu 20 milyonu aşardı" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Sancaktepe'de AK Parti İlçe Başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretin ardından çevre esnafını gezip, sohbet eden Bakan Uraloğlu, ardından çeşitli STK ve hemşeri derneklerinin yetkilileri ile buluştu. Bakan Uraloğlu, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesinde düzenlenen organizasyonda gençlerle bir araya geldi. Gençlerin seslendirdiği şarkıları dinledi ve sohbet etti.  Ziyaretlerde Bakan Uraloğlu'na AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ve Sancaktepe Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü de eşlik etti.

"ONLARIN HEPSİ BİRER MÜHENDİSLİK ESERİ"

Ziyaretlerinin ardından açıklamada bulunan Bakan Uraloğlu " Allah nasip etti ve 21 yıllık dönemde, 22'nci yıla girdik. Geçekten birçok hizmeti yaptık. Ulaştırma yapılarında yaptığımız işler sadece bir insanı bir noktadan bir noktaya ulaştırması değil, onların hepsi birer mühendislik eseri. Gerçekten bir sanat eseri. Ben hem bir mühendis olarak hem de bir idareci olarak bu tür projelerde görev almış olmanın hazzını yaşıyorum. Bizim yaptığımız projeler sadece ulaştırma projesi değil, aynı zamanda dünya otoritelerinden defaatle ödül almış projeler. Aynı zamanda da çevreye duyarlı projeler yaptık. Mesela 

Çanakkale Köprüsü'nde bazıları bizi çevreye duyarsızsınız diye eleştirdi. Çanakkale Köprüsü'nün ayaklarında temelleri atarken yunusların göç mevsiminde çalışmaları durdurduk. Osmangazi Köprüsü'nde orada göldeki pelikanları rahatsız etmemek için projeyi değiştirdik. Kuzey Marmara Otoyolu'nda, oradaki canlı hayatının, bitki hayatının kesilmemesi için ekolojik köprüler yaptık" dedi.

Uraloğlu, "Kuzey Marmara Otoyolu'nun bir an olmadığını düşünelim, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün olmadığını düşünelim, Avrasya Tüneli'nin, Marmaray'ın olmadığını düşünelim, sadece İstanbul mu tıkanır zannediyorsunuz? Bütün Türkiye tıkanır. Biz ülkemizin her tarafına hizmet veriyoruz" ifadelerini kullandı. 

Abdulkadir Uraloğlu, "Eğer ulaştırma yatırımlarını biz zamanında doğru yapmamış olsaydık bugün İstanbul'un nüfusu 20 milyonu aşardı. Çünkü insanları yerinde istihdam edemezdik. İnsanları yerinde barındıramazdık. Mecbur buralara gelirlerdi. Zaten geliniyor ama biz en azından o hızı birazcık daha planladık. Köylerimizi, diğer şehirlerimizi, Anadolu'muzu daha yaşanılır hale getirdik" şeklinde konuştu.


VALİLİK VE BELEDİYEYİ ZİYARET ETTİ 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, beraberindeki heyetle birlikte Malatya Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti. Malatya Büyükşehir Belediyesinde İl Koordinasyon toplantısına katılan Bakan Uraloğlu, toplantı sonrası gazetecilere açıklama yaptı. 2023 yılının üzüntüyle geçirildiği bir yıl olduğunu belirten Bakan Uraloğlu, "Özellikle 6 Şubat depremlerinde can kayıplarımız oldu. Öncelikle bu depremlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Depremin sonuçlarını ortadan kaldırma adına yapılan çalışmalar var. Devletimiz depremin ilk saatlerinden itibaren vatandaşımızın yanında oldu. Derdiyle dertlendi, dertlerini çözmeye çalıştı. Çok şükür şu anda Malatya'da da aldığımız bilgiler, vatandaşımızın tamamı konteyner kentlerde, evleri hasar gören veya yıkılanlar, her türlü ihtiyaçlar noktasında da devletimiz adına gerekenler yapılıyor" diye konuştu.

Yerel seçim sürecine girildiğini de dile getiren Bakan Uraloğlu, "Bu seçim sürecinde de AK Parti olarak, gerekli çalışmaları yapıyoruz. Bu vesileyle inşallah 2024 yılının ülkemiz için, Malatyamız için, tüm coğrafyamız için, bütün dünya için 2023 yılından daha iyi bir yıl, daha umut verici bir yıl olmasını temenni ediyorum. İnşallah yeni yılda, Gazze'deki bu saldırıların da bitmesini temenni ediyorum" dedi.