Geri Dön
Politika Beyoğlu'nda 'Tunus İşbirlikleri Tanıtım Toplantısı' düzenlendi

Beyoğlu'nda 'Tunus İşbirlikleri Tanıtım Toplantısı' düzenlendi

Beyoğlu’nda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) koordinasyonuyla ‘Tunus İşbirlikleri Tanıtım Toplantısıdüzenlendi. Toplantıya katılan Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan Türkiye ve Tunus’un ticaret verileri ile ilgili, “1.5 milyar dolarlık bir ticaret hacmimiz var. Bunun büyük bölümünü biz buradan ihraç ediyoruz. Oradan da aldıklarımız sınırlı. Bu kapasiteyi, geliştirmek bizim elimizde. Bunu kültürle, sinemayla, yatırımla yapacağız” dedi.

Beyoğlu'nda 'Tunus İşbirlikleri Tanıtım Toplantısı' düzenlendi

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından ‘Tunus İşbirlikleri Tanıtım Toplantısıdüzenlendi. Toplantıya, Türkiye'nin Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, DEİK Başkanı Nail Olpak ve DEİK/Türkiye-Tunus İş Konseyi Başkanı Kadir Mete Geçer ve çok sayıda iş insanı katıldı. Etkinlikte, Tunus ve Türkiye arasında gerçekleştirilebilecek yatırımlar ve ekonomik işbirlikleri konuşuldu. Tunus Büyükelçisi Ahmet Misbah Demircan, "Kamu hayatını, üç taraflı bir masa tarif ettim kendime. Bir tarafta yöneticiler, bir tarafta devletin memurları. Bir tarafta ise sanayici, esnaf ve tüccar, onların olmadığı hiçbir yerde hiçbir dünya inşa edilemez. 1.5 milyar dolarlık bir ticaret hacmimiz var. Bunun büyük bölümünü biz buradan ihraç ediyoruz. Oradan da aldıklarımız sınırlı. Bu kapasiteyi, geliştirmek bizim elimizde. Bunu kültürle, sinemayla, yatırımla yapacağız" ifadelerini kullandı.

“AFRİKA’DA 54 ÜLKENİN 48’İNDE İŞ KONSEYİMİZ VAR”

DEİK Başkanı Nail Olpak, “152 iş konseyimiz var. Bunların 48 adeti Afrika’da, Afrika’da 54 ülke olduğuna dikkat çekmek istiyorum. 54 ülkenin 48’inde iş konseyimiz var. Bu sayı Avrupa’da 37, Ortadoğu’da ise 13, bunları sayarak devam edebiliriz. Tunus’u, ‘Yeşil Tunus’ olarak ifade ediyorlar. Bizim için farklı medeniyetleri içerisinde barındırmış, Afrika’ya kapı olabilecek yerlerden biri. Ticaretimiz 1.5 milyar dolar. Ticarette artı veriyoruz. Bizim için iyi, her zaman artı veremiyoruz, dış ticaret açığı veren ülkelerden biriyiz. Dış ticarette 1.5 milyar dolarlık ticaretimizde yaklaşık 1.2 milyar dolarlık ihracatı biz yapıyoruz. Tabi onların ihracatını da artırmalarına imkan tanımalıyız ki denge olsun. Önümüzde gidecek yerlerimiz var. İki ülkeden örnek vermek isterim. Biri Gürcistan, hemen komşu, Tunus da çok uzak değil deniz yoluyla hemen gidilebiliyor. Gürcistan ile 4 milyar dolar ticaretimiz var. Demek ki Tunus’la gidecek yolumuz var. Bir diğer örnek Yunanistan, siyaseten bakıldığında kapıştı kapışacak, kavga çıkacak, savaş çıkacak havalarının estirildiği Yunanistan ile biz 6 buçuk milyar dolar civarında ticaret yapıyoruz” şeklinde konuştu.