Geri Dön
Politika Cemil Tugay: 5 yılda 25 bin sosyal konut üreteceğiz

Cemil Tugay: 5 yılda 25 bin sosyal konut üreteceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Ege Bölgesi Van Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Tugay, burada yaptığı konuşmada, İzmir'de 5 yılda 25 bin sosyal konut üreteceklerini söyledi.

Cemil Tugay: 5 yılda 25 bin sosyal konut üreteceğiz

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Balçova'da Ege Bölgesi Van Kültür, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyeleriyle bir araya geldi. Programa CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, CHP Balçova Belediye Başkan adayı Onur Yiğit, CHP Güzelbahçe Belediye Başkan adayı Mustafa Günay, CHP Narlıdere Belediye Başkan adayı Erman Uzun, CHP Torbalı Belediye Başkan adayı Övünç Demir, CHP Gaziemir Belediye Başkan adayı Ünal Işık, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm ile dernek başkanı Çetin Türkmenoğlu katıldı. Burada konuşan Cemil Tugay, en iyi hizmetin siyaset olduğunu, en iyi siyasetin de hizmet olduğunu belirtip, "Mesele kime hizmet ettiğiniz. Birilerinin hakkını yiyenlere mi yoksa mağdur insanlara mı hizmet edeceksiniz. Hayatım boyunca bu anlayışla siyasette var oldum" dedi. Ülkenin derin bir ekonomik kriz içinde bulunduğunu da ifade eden Tugay, “Giderler arttı. Zor şartlarda belediye hizmetleri sürdürme konusunda deneyimliyiz. Görevimizi yaparken, insanların yaşadığı ekonomik sorunlara da tanık oluyorum. Bu durum beni çok üzüyor. Herkes için dertleniyoruz" diye konuştu.

'5 YILDA 25 BİN SOSYAL KONUT ÜRETECEĞİZ'

Tugay, 5 yılda 25 bin sosyal konut üreteceklerini vurgulayıp, "Bu rakam çok büyük ama bunun plan ve projesini hazırlayarak söylüyorum. 25 bin konut deyince rakibim de 30 bin konuk yapacağını söylemiş. Şimdi 150 bine çıkmış. Tutmazsak 1 milyon diyecek. El insaf. Deprem bölgesinde insanlar hala konteynerde, çadırda. Madem paranız var oralara yapsanıza sosyal konutları. İnsanların zekasıyla alay etmeyin. Samimi olun, yapamayacağınız vaatlerde bulunmayın. Biz söylediğimiz her sözü yerine getiririz."

Başkan Tugay, daha sonra Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde Balçova Arsa Mağdurları ile toplantı yaptı. Tugay, sorunlarını dinlediği mağdurların sorunun çözümü için destek sözü verdi.

'CHP ÇATISI ALTINDA BİRLEŞİN'

CHP'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, ardından geçtiği Balçova'da ise muhtar ve muhtar adayları ile buluştu. Başkan Tugay, buradaki konuşmasında da "Herkesi CHP çatısı altında birleşmeye davet ediyorum" dedi.

İzmir'in sorunlarını bildiğini ve seçildikten sonra bunları çözmek için çok çalışacağını belirten Tugay, "Bazı insanlar için siyaset, kendi kişisel hırslarını tatmin etme, yandaşı zengin etme alanıdır. Biz bütün bunların dışındayız. Bu ülkenin iyi ve kötü gününü, sıkıntılarını yaşamış, o sıkıntıları çözmeyi kendine dert edinen siyasetçileriyiz. İnsanlarımızın, gençlerimizin isyanını duyuyorum. 'Artık yeter' diyorlar. Artık ülkeyi soyduğunuz, yalanlarınızla kandırdığınız yeter. Artık sizin gibileri istemiyoruz. Bu ülkeyi koruyarak geliştiren yöneticiler istiyoruz" dedi.

'ÜLKEYE UMUT OLACAK YENİ BİR SÖYLEMLE YOLA ÇIKTIK'

CHP'nin ülkeye umut olacak yeni bir söylemle yola çıktığını vurgulayan Tugay, "Eylül, ekim ayında yapılacak kurultayla beraber CHP artık bütün adaylarını ön seçimle gösterecek. Ben bir dahaki dönem başkan adayı olmak istersem, ön seçime gireceğim. Eğer seçilirsem aday olabileceğim" diye konuştu.

İzmir'e hizmet etmek isteyenleri kimsenin engellemediğini, bundan sonra da engellemeyeceğini söyleyen Tugay, şöyle devam etti:

"Yeter ki işin içinde rant, talan, hırsızlık olmasın. Ama İzmir'e hizmet etme niyetleri yok. Dertleri sadece zengin olmak. Yandaşlarını zengin etmek. Yazıktır. Bu şehri kimseye teslim etmeyeceğiz. Seçimden öyle güzel bir sonuçla çıkalım ki ders olsun. Aynı zamanda da bu hükümetin değişmesi, bunların gitmesi, yanlış siyaset anlayışının ülkenin tamamından arındırılması lazım. 31 Mart'ta öyle bir sonuç çıksın ki erken seçim yapmak zorunda kalsınlar. Hükümetin mağdur ettiği herkesi partimizde birleşmeye davet ediyorum. Size söz veriyorum. Seçildiğimiz gün rozetimiz bir kenarda olacak. Kentteki her vatandaşımıza ayrım yapmadan hizmet vereceğiz."

'BAŞKANIMIZ OLARAK İLAN ETTİK'

Tugay, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği'ni (TEMAD) de ziyaret etti. TEMAD Balçova Kadın Kolları'nın etkinliğine katılan Tugay, "İzmir'de bu seçimi çok güzel bir başarıyla kazanacağız. 31 Mart'tan sonra Türkiye için yeni bir sayfa açılacak" dedi.

Cemil Tugay bir ziyarette Balkan Göçmenlerinin Kültürünü Yaşatma Araştırma ve Dayanışma Derneği'ne (BAL-KÜLTÜR) yaptı. BAL-KÜLTÜR Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Serkan Ulaş ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Tugay, Balkan ezgileri ve meşaleler ile karşılandı.

Tugay, "Belediye bünyesinde siyasi olmayan bir 'Balkan Masası' oluşturabiliriz. Bunu da sizlerle beraber yapabiliriz. Belediye bünyesinde farklı, herkesi kucaklayan bir yapı kuralım" dedi. Başkan Cemil Tugay'a burada üzerinde 'İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay' yazan bir Atatürk portresini hediye edildi. Dernek Başkanı Ahmet Serkan Ulaş, "1 Nisan sabahını bekleyemedik. Sizi şimdiden başkanımız olarak ilan ettik" dedi.