Geri Dön
Politika Dışişleri'nden, mayın riskiyle mücadele eden ülkelere destek açıklaması

Dışişleri'nden, mayın riskiyle mücadele eden ülkelere destek açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, 4 Nisan Dünya Mayın Bilinci ve Mayın Faaliyetine Destek Günü vesilesiyle, Türkiye'nin mayın riskiyle mücadele eden ülkelere sahada ve uluslararası alanda verdiği güçlü desteğin süreceğini açıkladı.

Dışişleri'nden, mayın riskiyle mücadele eden ülkelere destek açıklaması

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, mayın ve patlamamış mühimmat tehlikesine dikkat çekmek amacıyla 4 Nisan gününü, 'Dünya Mayın Bilinci ve Mayın Faaliyetine Destek Günü' olarak ilan etmiştir. Türkiye, dünyada ve bölgesinde, gerek kara gerek deniz mayınlarıyla mücadele konusunda somut katkılar sağlayan bir ülkedir. Milli Mayın Faaliyet Merkezi aracılığıyla, Anti-Personel Mayınların Kullanımın Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhasına İlişkin Ottava Sözleşmesi'ni ve bu kapsamda ortaya konan uluslararası iş birliklerini desteklemekteyiz" denildi.

'AZERBAYCAN'IN ENDİŞELERİNİ PAYLAŞIYORUZ'

Açıklamada ayrıca, ülkelerdeki mayın kirliliği tehdidine dikkat çekilerek, "Mayın kirliliği nedeniyle uzun bir süredir ciddi bir tehditle karşı karşıya olan Afganistan gibi ülkelerin ve işgal altından kurtardığı topraklarda tespit edilemeyen çok sayıda mayın bulunan Azerbaycan'ın duyduğu güvenlik endişelerini paylaşıyoruz. Ermenistan'ı, Azerbaycan'a doğru mayın haritalarını teslim etmeye çağırıyoruz. Mayın riskiyle mücadele eden ülkelere sahada ve uluslararası alanda verdiğimiz güçlü destek sürecektir" ifadelerine yer verildi.