Geri Dön
Politika Terör örgütlerinin şehit ettiği diplomatlar Ankara'da anıldı

Terör örgütlerinin şehit ettiği diplomatlar Ankara'da anıldı

Türkiye'yi yurt dışında temsil ederken terör örgütleri tarafından şehit edilen diplomatlar, Dışişleri Bakanlığı mensupları ve aileleri tarafından 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nde Dışişleri Şehitliği'nde anıldı.

Terör örgütlerinin şehit ettiği diplomatlar Ankara'da anıldı

Cebeci Asri Mezarlığı'nda bulunan Dışişleri Şehitliği'ndeki anma törenine, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar, Bakanlık mensupları, Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği üyeleri ve şehit yakınları katıldı.

Şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, "Ne yazık ki ülkenin bütünlüğü, milli birlik ruhu ve egemenliğine yönelik terör tehdidi, tarihimiz boyunca karşımıza çıkmaya devam etmektedir. Hain terör örgütleri sadece yurt içinde değil, yurt dışında da vatandaşlarımızı hedef almıştır. 1970'li yılların başından bu yana, barışın elçisi olan diplomatlarımız ve aileleri, yalnızca milliyetleri nedeniyle görev yerlerinde acımazca şehit edilmişlerdir.

Diplomatlarımıza yönelik terör, tarihin tek taraflı okunması ve radikal söylemler kullanılarak yapılan ötekileştirme ve nefret odaklı propagandanın vahim bir sonucudur. Başta Ermeni terör örgütleri ASALA, ARA ve 17 Kasım (terör örgütü) ile birlikte PKK olmak üzere, diplomatlarımız ve ailelerine yönelik saldırıların failleri, 41 kişiyi hayattan koparmıştır" ifadelerini kullandı.

'İNSANLIĞIN ORTAK DEĞERLERİNE KASTEDİLMİŞTİR'

18 saldırının failinin bugüne dek tespit edilemediğine, diğer saldırılarda ise faillerin yeterli cezayı almadığına işaret eden Akçapar, "Nitekim terör; türü, ortaya çıkış şekli ve kökeni ne olursa olsun meşru görülemez, gösterilemez. Bu menfur saldırılar yalnızca şehitlerimizin kıymetli hayatlarına değil, dünya barışı ve insanlığın ortak değerlerine de kastetmiştir. Radikalciliğin ve nefret söyleminin yarattığı bu düşmanlıkla mücadele, ancak tarihin bilincinde, ilkeli, cesur ve eğitimli nesiller aracılığıyla kalıcı olacaktır" dedi.

Akçapar'ın konuşmasının ardından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Şehit diplomatların kabirlerine karanfil bırakıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ve Dışişleri Bakanı Hakan Fidan adına da şehitliğe çelenk bırakıldı.