Geri Dön
Son Dakika Kaleiçi Evi'nde farkındalık sergisi

Kaleiçi Evi'nde farkındalık sergisi

Kaleiçi Evi'nde farkındalık sergisi

Kaleiçi Evi'nde farkındalık sergisi

Yusuf DEMİR/ANTALYA (DHA) - FRANSIZ sanatçı Skadi Engeln'in ahşap ve linol baskı çalışmalarının yer aldığı sergisi Antalya Kültür Sanat (AKS) Kaleiçi Evi'nde açıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) yönetim kurulu ve meclis üyelerinin katılımıyla AKS Kaleiçi Evi'nde açılan sergi, sanatseverlerden ilgi gördü. Sergide Skadi Engeln'in, 2011 yılında Japonya'da Fukuşima nükleer santralinin depremde zarar görmesinin ardından yarattığı çevre felaketini anlatan eserleri yer alıyor.

Açılışta konuşan AKS Genel Müdürü Münevver Eminoğlu, AKS'de yeni kültür-sanat sezonuna Fransa'da yaşayan sanatçı Skadi Engeln'in insanın doğaya müdahalesinin izlerinin konu edildiği 'Doğa ve Okuma Gezileri / Türkiye, Almanya, Fransa' adlı sergiyle start verildiğini belirtti. Eminoğlu, sezon süresince gerçekleşecek etkinlikler hakkında sanatseverleri bilgilendirdi.

Skadi Engeln ise tüm dünyada 20-27 Eylül tarihleri arasında iklim krizi için farkındalığı yükseltecek eylemlerin yapılacağını hatırlatarak, "Benim sergim de bu kapsamda Antalya'da açıldı. Eserlerimin her biri topluma farklı mesajlar veriyor" dedi.

Sergi, 6 Ekim Pazar gününe kadar açık kalacak.

FOTOĞRAFLI