Geri Dön
Spor Dünya şampiyonu Serdar Avcı ve WBC Gümüş Kemer sahibi Seren Ay Çetin hedeflerini açıkladılar

Dünya şampiyonu Serdar Avcı ve WBC Gümüş Kemer sahibi Seren Ay Çetin hedeflerini açıkladılar

WBC Asya Gümüş Kemer sahibi Serdar Avcı ile WBC Avrupa Gümüş Kemer sahibi Seren Ay Çetin, yeni maçları öncesinde D-Smart'ta açıklamalarda bulundular.

Dünya şampiyonu Serdar Avcı ve WBC Gümüş Kemer sahibi Seren Ay Çetin hedeflerini açıkladılar

 

 

Mike Tyson ve Muhammed Ali gibi isimlerin şampiyonluk yaşadığı WBC'de 2 kez dünya şampiyonu olan Golden Baby lakaplı Avusturyalı Eva Voraberger'i yenerek Türk boksu adına bu ringde gümüş kazanan ilk isim olan Seren Ay Çetin, şimdi altın kemer için rakibini bekliyor.

Profesyonel boksta henüz yenilgisi bulunmayan ve çıktığı 13 maçın tamamını kazanan Serdar Avcı ise boksta dünyanın en büyük kuruluşu olan World Boxing Council'ın (WBC) düzenlediği maçta Nijerya asıllı İngiliz boksör Tonny Salam ile gümüş kemer için karşı karşıya gelecek. Serdar Avcı'nın WBC International Silver Belt maçında Bakü'deki Haydar Aliyev Spor Kompleksi'nde Tonny Salam ile ringe çıkacağı müsabaka, 16 Ekim Pazar günü oynanacak ve mücadele 72 ülkede yayınlanacak.

Zorlu maçlar öncesinde iki şampiyon boksör, D-Smart Spor Müdürü Aykut Aydın ve Demirören Haber Ajansı (DHA) Spor Müdürü Uğur Demirkırdı'nın sorularını Spor Smart ekranlarında yanıtladı. 

SERDAR AVCI: SEREN AY'I ANTRENMANDAN KOVMUŞTUM

İlk başlarda Seren Ay'ı çalıştırmak istemediğini ancak Seren Ay'ın çok istekli olduğunu ve boksu çok sevdiğini dile getiren Serdar Avcı, "Hatta bir kere O'nu antrenmandan kovmuştum. Başka bir kadın boksörümüz vardı ve Seren Ay'ı baya hırpalamıştı. Ona rağmen Seren Ay eldivenlerini alıp tekrardan antrenmana gelince işte o zaman tamam dedim" ifadelerini kullandı.

Kendisi için boksa tekrardan dönmenin çok zor olduğunu kaydeden Avcı, "İlk antrenmanlara başladıktan sonra çok kararsız kaldım. Seren Ay ve diğer sporcular bana her zaman destek oldular" dedi.

Türkiye'de eskiden profesyonel boks kulübü olmadığının altını çizen şampiyon boksör, "Sporcular yurt dışına gitmek zorunda kalıyordu. Ekim ayının ilk haftasında artık Türkiye'de kalıp lisansını çıkartabilirler" diye konuştu.

"ÜLKEMİZDE PROFESONEL BOKS FEDERASYONU OLMADIĞI İÇİN İNSANIMIZ WBC KEMERİ'Nİ TANIMIYORLAR"

Serdar Avcı son olarak boksta sponsorun çok önemli olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Türkiye'de yeteri kadar olmasa bile Seren Ay'ın şampiyonluğundan sonra çok güzel teşvik edici, destek olan spora gönül vermiş insanlar var. Ülkemizde profesonel boks federasyonu olmadığı için insanımız WBC Kemeri'ni tanımıyorlar."

SEREN AY ÇETİN: ANTRENÖR OLARAK HER ZAMAN SERDAR AVCI İLE ÇALIŞMAK İSTEDİM

Seren Ay Çetin ise boksa 14 yaşında başladığını, o dönemde çok fazla antrenör olduğunu ancak kendisinin her zaman Serdar Avcı ile çalışmak istediğini kaydetti. Çocukluğunda çok hırçın olduğunu söyleyen Seren Ay, "Annem her zaman sporcu olmamı istedi. Birçok spor dalını denedim, boksa karar verdim. Örnek aldığım boksörlerin kazandığı kemerleri almak çok gurur veriyor. Dünya şampiyonluğu kemerini de alacağım" dedi.

Nakavt etmenin kendisi için bambaşka bir duygu olduğunun altını çizen gümüş kemer sahibi boksör Çetin, bu yüzden favorisinin Mike Tyson olduğunu söyledi.

"Okula kemeri kazanıp gidince çok güzel karşılandım" diyen Seren Ay Çetin, "Maç dönemlerinde bana çok destek oluyorlar, birbirimizi idare ediyoruz" diye konuştu.

"BU KEMERİ AMERİKA'DA KAZANMIŞ OLSAYDIM, BURADA GÖRDÜĞÜM DEĞERİN 8 KATI FAZLASINI GÖRÜRDÜM"

WBC Gümüş Kemeri'ni aldıktan sonra Türkiye'de çok değer göremediğini kaydeden Seren Ay, "Bu kemeri Amerika'da kazanmış olsaydım, burada gördüğüm değerin 8 katı fazlasını görürdüm. Çünkü Türkiye'de bu kemeri tanımıyorlar. Yurt dışında kemeri masaya koyduğum zaman yabancılar hemen yanıma geliyor, kemerle ve benimle fotoğraf çekiliyorlar. Hedefim her zaman WBC oldu. Rakiplerimden hiçbir zaman çekinmedim, ringe çıkmaktan hiçbir zaman korkmadım" ifadelerini kullandı.