Geri Dön
Spor Toplum ruh sağlığı ve farkındalığı maçı oynandı

Toplum ruh sağlığı ve farkındalığı maçı oynandı

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen 'Toplum Ruh Sağlığı Merkezleri İşlevselliği ve Farkındalığı Spor Organizasyonu’ ve ‘Yurdum Spor Yapıyor Projesi’ konulu etkinlik, Fatih Sultan Mehmet Erkek Yurdu’na ait spor sahasında düzenlendi.

Toplum ruh sağlığı ve farkındalığı maçı oynandı

Organizasyona İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, Bayrampaşa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi ve Psikiyatrist Oktay Kılıç, eski futbolcular Hami Mandıralı, Engin Baytar, Ali Eren Beşerler, Recep Çetin, Ziya Doğan, eski hakem Binali Kartal ve spor dünyasının önde gelen birçok ismi katıldı.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Muhittin Özbay, sporu tabana yaymak istediklerini belirterek, “Hem sporu yurtlarımıza kadar getirmek hem de gençlerimizi kötü alışkanlıklardan korumak için ortak yürüttüğümüz projelerden biri. Sayın bakanım Osman Aşkın Bak olmak üzere Spor Toto Teşkilat Başkanlığı'na, Sağlık İl Müdürlüğü’ne, Sağlık Bakanlığı’na teşekkür ediyorum. Üniversitelerden başladık ilkokullara, anaokullarına kadar sporu indireceğiz. Sporla büyüyen nesilleri yetiştireceğiz” diye konuştu.

KEMAL MEMİŞOĞLU: HEM SPOR YAPACAĞIZ, HEM SAĞLIKLI OLACAĞIZ

İstanbul İl Sağlık Müdürü Kemal Memişoğlu, kötü alışkanlıklardan uzak durmanın önemine değinerek, “Sağlıklı spor, sporda sağlık diyoruz. Spor, beslenmeyle kötü alışkanlıklardan uzak durmak gerekiyor. Bedenimiz bize emanet. Ona iyi bakmamız lazım. En önemli spor ve aktivite. Toplumla uyum içinde yaşayabilecek hastalarımızın ruh sağlığı tedavilerinin yapıldığı toplumla bir yaşadığı birimlerimiz var. Bakanlığımız bununla ilgili emekler sarf ediyor. Sağlıklı bedenin sağlıklı ruhta, sağlıklı fiziğin sağlıklı beyinde olduğunu görüyoruz. Böyle bir etkinlik düzenledik. Bakanlıklarımıza teşekkür ediyorum. Hem spor yapacağız, hem sağlıklı olacağız, hem de gençlere örnek olacağız” ifadelerini kullandı.

Bayrampaşa Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi ve Psikiyatrist Oktay Kılıç ise “Bedende dinçlik, ruhsal iyilik ve her daim gençlik parolasıyla yola çıktık. Bakanlığımıza, müdürlerimize desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

HAMİ MANDIRALI: İNSANLARI SPORA YÖNLENDİRMEK LAZIM

Trabzonsporlu eski futbolcu Hami Mandıralı, organizasyonun çok pozitif yanlarının olduğunu belirterek, “Organizasyon çok güzel. Ben de 8 yaşından beri futbol oynuyorum. İnsanları spora yönlendirmek, sevdirmek lazım. O yüzden böyle bir organizasyona geldik. Aramızda çok kıymetli spor adamları, sağlık adamları, rektörler, iş insanları var. Burayı izlemeye gelen herkese futbolun, sporun güzel bir şey olduğunu anlatmaya, göstermek için buradalar. Güzel bir nostalji yapmaya geldik. Amaç çok güzel. Bütün insanları spor yapmaya davet ediyorum. Lütfen spor yapın, sağlıklı kalın” şeklinde konuştu.

ALİ EREN BEŞERLER: SPORUN TABANA YAYILMASI GEREKİYOR

Organizasyonda eski dostlarıyla bir araya geldiği için mutlu olduğunu ifade eden Beşiktaşlı eski futbolcu Ali Eren Beşerler ise “Farkındalık oluşturmak için güzel bir organizasyon oldu. Eski dostlarımızla bugün buluştuk, hep beraberiz. Uzun zamandan beri birbirimizi görmüyorduk. Tabii burada tanıdığımız doktor arkadaşlarımız da var. Keyifli bir organizasyon, böyle etkinliklerin ara ara olması lazım. Herkesin bu organizasyondan tat alması lazım.

Aslında sporu çok seven bir milletiz ama imkanlar doğrultusunda maalesef bu işlerde yurt dışından gerideyiz. Mutlaka bunda bir farkındalık olması ve tabana tamamen yayılması gerekiyor” yorumunda bulundu.