Geri Dön
Teknoloji 65 yaş ve üstüne özel alışveriş projesine ‘Sosyal Sorumluluk Ödülü’

65 yaş ve üstüne özel alışveriş projesine ‘Sosyal Sorumluluk Ödülü’

Mobil alışveriş uygulaması Getir ile Turkcell’in Paycell altyapısını kullanarak hayata geçirdiği Getir Turkcell’le projesi, PSM Awards 2020’de Sosyal Sorumluluk Ödülü’ne layık görüldü. Proje kapsamında 65 yaş ve üstü kişilerin temel gıdadan temizlik malzemelerine kadar bin 500’ün üzerinde ürünü bir telefonla evlerine sipariş verebildiği bildirildi.

65 yaş ve üstüne özel alışveriş projesine ‘Sosyal Sorumluluk Ödülü’

Turkcell ve Getir’in 65 yaş ve üstü kişilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla yaptığı ‘Getir Turkcell’le’ sosyal sorumluluk projesi, PSM Awards’ta ödüle layık görüldü. Proje; finans, teknoloji, sigorta ve bu sektörler ile iş birliğine imza atan şirketlerin ödüllendirildiği PSM Awards 2020’de, alanında uzman kişilerin bulunduğu jüri tarafından Sosyal Sorumluluk Kategorisi’nde birinci olarak seçildi. Yapılan açıklamada, “Dünyayı etkisi altına alan pandeminin en etkili olduğu Mart ayında alınan önlemlerle eş zamanlı geliştirilen proje kapsamında, Getir’in hizmet verdiği İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Kocaeli’de ikamet eden 65 yaş ve üstü kişiler, tek bir telefonla ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. 65 yaş ve üstü faturalı ya da faturasız Turkcell’liler Paycell’in çağrı merkezini arayarak yumurtadan deterjana, peynirden suya, makarnadan tuvalet kağıdına kadar bin 500’ün üzerinde ürün için sipariş verebiliyor. Sipariş tutarı ise Paycell’in mobil ödeme servisi sayesinde Turkcell faturalarına yansıtılıyor” ifadelerine yer verildi.

PARA VE KREDİ KARTINA DOKUNMADAN ALIŞVERİŞ

Açıklamanın devamında, şu ifadeler yer aldı:

“Turkcell ve Getir’in teknolojik altyapılarını birleştirmesiyle hayata geçen proje sayesinde, teknoloji ve kart kullanım alışkanlıkları düşük olan 65 yaş ve üstü müşteriler alışverişlerini nakit para veya kredi kartına dokunmadan yapabiliyor. Çağrı merkezi aracılığıyla verilen siparişler, Getir kuryeleri tarafından belirtilen adreslere özenle ve temassız teslimat ile ulaştırılıyor.”