Geri Dön
Video Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık: Her yaptığımız parkla antidepresan kullanım oranı azalıyor

Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık: Her yaptığımız parkla antidepresan kullanım oranı azalıyor

Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gürpınar 100. Yıl Kent Ormanı ve ilçenin çeşitli yerlerinde yapılan 20 parkın açılış töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Bugün Kent Ormanı'yla birlikte bitirmiş olduğumuz 20 tane daha parkımızı açtık. Böylelikle Beylikdüzü'nde 5 yılda 74 tane park açmış olduk. Beylikdüzü’ne toplam 1 milyon metrekare ilave yeşil alan kazandırdık. Parkların insanların psikolojisine nasıl iyi geldiğini çok iyi bilen biriyim. Her yaptığımız parkla Beylikdüzü’nde antidepresan kullanım oranı azalıyor” dedi.

Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gürpınar 100. Yıl Kent Ormanı ve ilçenin çeşitli yerlerinde yapılan 20 parkın açılış töreni gerçekleştirildi. Gürpınar Mahallesi’nde gerçekleştirilen programa Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, ilçe protokolü ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program saygı duruşuyla ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından söz alan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalardan bahsetti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış törenine telgrafla mesaj gönderdi. İmamoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Daha önceden belirlenmiş programlarım nedeniyle düzenlemiş olduğunuz Gürpınar 100. Yıl Kent Ormanı ve 20 parkın açılışında sizlerle birlikte olamayacağım için çok üzgünüm. Güzel çalışmalarınız için şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki programlarınızda bir arada olabilmek ümidiyle. Sizleri ve tüm davetlileri sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.”


“BU KENT ORMANINI 100’ÜNCÜ YILA ARMAĞAN ETTİK”

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Burası bizim için çok özel bir alandı, bir Kent Ormanı inşa ettik. Yaklaşık 28 dönümlük bir alanın içerişinde spor alanları, tematik alanlar, çocukların vakit geçirebileceği yerler var. Bir taraftan da aslında burası bir kamu idaresinden alınmış bir yer. Kamu idaresinden kamulaştırılarak alınmış bir yerin aslında bugün Kent Ormanı olarak inşa ettiğimiz alanın açılışını yapıyoruz. Bugün komşularımızın ilgisi, alakası çok yüksekti.

100’üncü yılın ruhuna, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten ilham alarak ne yapıyorsak yapıyoruz. Bu kent ormanını 100’üncü yıla armağan ettik. Evlatlarımız, bu kentin insanları, komşularımız çok aktif bir şekilde burayı kullanacaklar. Burayı bir sosyal tesisle taçlandıracağız hem de belediyenin kendi iç işletmesi olacak. Ekonomik koşulların ne kadar zor olduğunun hepimiz farkındayız. Daha uygun fiyata burada çay ve kahve içebilecekler” dedi.

“METRUK BİR ALANDI”

Çalık, “Burası belki de daha önce polislerin kara noktası halinde bir yerdi, metruk bir alandı. Biz bunu Sağlık Bakanlığı'ndan belediyemiz lehine geçirdik. Bedelini ödeyerek kamulaştırdığımız bir alandı. Burayı insanların kullanımına açalım istedik. Mevcut ağaçlarımızın tamamını koruduk ilave ağaçlar diktik, park alanlarını yaptık, çocukların macera alanlarını yaptık. Bir de çok kot farkları olan bir alandı, uçurumları olan bir alandı. Aslında tamamını iyileştirdik. Çok güzel seyir alanları, sanat merdiveni oluşturduk.

Muazzam bir merkeze dönüştü. Bugün hava gerçekten çok soğuk ona rağmen yüzlerce, binlerce hemşerimizle birlikte açıyoruz parkımızı. Bu ilginin olmasını ben 100’üncü yılın enerjisine bağlıyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hem fikirleri hem düşünceleri bu topraklara ilham olmaya devam edecek. Eserlerimiz 100’üncü yıla armağan olsun. Tüm eserlerimizi 100’üncü yıla ve kurucu ilkelere Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün o yolundan, izinden ayrılmayan düşüncemizle yapıyoruz ve hep ilham alıyoruz” diye konuştu.

“BEYLİKDÜZÜ'NDE ANTİDEPRESAN KULLANANLARIN ORANINI AZALTACAĞIM DEDİM”

Beylikdüzü’nde 74 tane park açtıklarını ifade eden Çalık, şunları ekledi:

“Bugün bu parkımızla Kent Ormanı'yla birlikte bitirmiş olduğumuz 20 tane daha parkımızı açtık. Böylelikle aslında Beylikdüzü'nde 5 yılda 74 tane park açmış olduk. Beylikdüzü’ne toplam 1 milyon metrekare ilave yeşil alan kazandırdık. Beylikdüzü'nde insanların huzurla yaşayabileceği bir ortam oluşsun istiyoruz. Parkların insanların psikolojisine nasıl iyi geldiğini çok iyi bilen bir kişiyim. Ben hep şunu söyledim ‘Beylikdüzü'nde antidepresan kullananların oranını azaltacağım’ dedim. Her yaptığımız parkla Beylikdüzü’nde antidepresan kullanım oranı azalıyor. Beylikdüzü'ndeki yaptığımız alanları insanlar kullandıkça içerisine huzur dolacak ve o karamsar duygudan çok güzel duygulara geçecekler. Dolayısıyla biz bu kent için çalışmaya, bu kent için üretmeye devam edeceğiz.”