Geri Dön
Ceyhan '1 Şehit 1 Öykü 1 Şiir' kitabında Şehit Bekir Can Hereklioğlu'nu anlattı

'1 Şehit 1 Öykü 1 Şiir' kitabında Şehit Bekir Can Hereklioğlu'nu anlattı

'1 Şehit 1 Öykü 1 Şiir' kitabında Şehit Bekir Can Hereklioğlu'nu anlattı

'1 Şehit 1 Öykü 1 Şiir' kitabında Şehit Bekir Can Hereklioğlu'nu anlattı

Ceyhun ÖZER/CEYHAN(Adana)(DHA)- ADANA'da eğitimci, şair ve yazar İzzet Irmak, Türkiye genelinde 40 yazar ve şairin kaleme aldığı '1 Şehit 1 Öykü 1 Şiir' kitabında şehit Bekir Can Hereklioğlu'nu anlatan öykü ve şiirler yazdı. Irmak, kitabın ikinci cildini şehidin Ceyhan'da yaşayan ailesine takdim etti.

Türkiye genelinde 40 yazar ve şairin kaleme aldığı 42 şehidin öyküsü ve şiirlerinden oluşan '1 Şehit 1 Öykü 1 Şiir' adlı kitabın ikinci cildi yayımlandı. Kitapta Suriye'nin Resulayn bölgesinde 11 Ekim 2019 günü girdiği çatışmada yaralanan ve 34 günlük tedavisinin ardından kurtarılamayarak şehit düşen Yumurtalık nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Bekir Can Hereklioğlu'nun hikayesi de yer aldı. Eğitimci, şair ve yazar İzzet Irmak, Hereklioğlu'nun öyküsünü ve şiirlerini kaleme aldı. Hereklioğlu'na ithafen yazdığı şiir ve hikayenin böylesine değerli bir kitapta yer almasından dolayı duygularını dile getiren İzzet Irmak, "Şehitlerimiz bizim baş tacımızdır. Onlar bu vatan için kanlarını ve canlarını feda ettiler. Onların aziz hatıralarını yaşatmak ve gelecek nesillere tanıtmak bizim vazifemizdir. Geçmişten bugüne bu güzel vatan için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.

Irmak'ın Şehit Bekir Can Hereklioğlu'nun ailesini ziyaretinde duygusal anlar da yaşandı. Şehidin annesi Mediha Hereklioğlu, Irmak'a bu hassasiyeti için teşekkür ederken; baba Turgut Hereklioğlu da oğlunun adının bu kitapta yer almasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber