Geri Dön
Feke Feke Turizm ve Lavanta Festivali sona erdi

Feke Turizm ve Lavanta Festivali sona erdi

Feke Turizm ve Lavanta Festivali sona erdi

Feke Turizm ve Lavanta Festivali sona erdi

Ali GÖKDAL/FEKE(Adana), (DHA)- ADANA'nın Feke ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen Feke Tapan Turizm ve Lavanta Festivali, sona erdi. 
Feke Belediyesi'nin düzenlediği festival, Tenkerli Köyü Camızgölü Piknik Alanı'nda start aldı. Festivale Adana Valisi Süleyman Elban, MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, Feke Kaymakamı Koray Yanıktepe, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Karaisalı Belediye Başkanı Sadettin Aslan, Saimbeyli Belediye Başkanı Mustafa Şahin Gökçe, Tufanbeyli Belediye Başkanı Remzi Ergü, Çevre il ve ilçelerden siyasi parti temsilcileri ve STK temsilcileri ve binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Festival, ilçeye bağlı Tenkerli Köyü Camız Gölü piknik alanında düzenlendi ve geçen yıla göre daha fazla katılımcıya ev sahipliği yaptı. Adana Valisi Süleyman Elban, etkinlikte yaptığı konuşmada, festivalin büyüklüğü ve coşkusunun gelecek yıllarda daha da artacağına inandığını ifade etti. Elban, lavantanın sembolik bir bitki olduğunu vurgulayarak, "Bu festivalde lavantanın öne çıkması, bölgedeki diğer bitkilerin değerine ve varlığına dikkat çekiyor. Gerçekten güzel ve düzenli bir organizasyon olmuş" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ise festivalin ilçenin uluslararası tanıtımına katkı sağladığını belirtti. Durmaz, lavantanın bölgenin kalkınmasına büyük katkılar sunacağına inandığını ifade ederek, festivalin yöre halkının bu alanda daha fazla teşvik edilmesini sağladığını ve elde edilen ürünlerin pazarlanmasına yardımcı olduğunu söyledi. Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel ise her yıl festivalin düzenleneceğini açıkladı.
Festival kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenirken, katılımcılar lavanta bahçelerini gezerek fotoğraf çektirdi. Festivalde kadın üreticilerin ürünleri sergilendi ve yarışmalarda dereceye giren sporcular ödüllendirildi. Festival İnci Mercan ve Ahmet Şafak konserleriyle son buldu.(DHA)

FOTOĞRAFLI

 

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber