Geri Dön
Adana Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Saygılı: Birbirimize candan bağlıyız

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Saygılı: Birbirimize candan bağlıyız

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Saygılı: Birbirimize candan bağlıyız

Türk Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Saygılı: Birbirimize candan bağlıyız

ADANA,(DHA)- TÜRK Kızılay Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Saygılı ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanvekili ve Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir’i ziyaret etti.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette konuşan Saygılı; Türk Kızılay’ı olarak ülke genelinde kan bağışı kampanyası düzenleyeceklerini belirterek, çalışmalar hakkında bilgi verdi. 'Birbirimize candan bağlıyız' diyen Saygılı, “Ülkemizin dört bir yanında Kızılay gönüllüleri ile birlikte kan bağış kampanyası başlatacağız. Sağlıklı her birey kan bağışlayabilir. Herkesin kan ihtiyacı olabilir. Hiç tanımadıkları insanlarla bağ kurarak ihtiyaç sahibi olan milyonlarca insanın hayatına dokunmak mümkün. Kan stoklarımızı artırmak ve ihtiyaç halinde talebe cevap verebilmek için düzenleyeceğimiz kan bağış kampanyasına halkımızın gereken duyarlılığı göstereceğine inanıyorum” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız da İletişim Başkanlığı olarak Türk Kızılay’ının yanında olduklarını, kampanyanın amacına ulaşması için destek olacaklarını dile getirdi. Yalınız, "Genel olarak toplumumuzda kan bağışı yapmak konusunda bir duyarlılık bulunuyor. Kan bağışında bulunmak kişinin kan hücrelerinin yenilenmesini sağlarken, sağlık konusunda birçok faydası da bulunmaktadır. Kan vermek hayat kurtarır. Hepimizin bir gün bir şekilde kan ihtiyacımız olabilir. Bu nedenle; insanları kan bağışı noktasında bilinçlendirmek ve hayat kurtarmalarını sağlayacak olan kan bağışında bulunmalarını teşvik etmek zorundayız. Özellikle bu noktada; İletişim Başkanlığı olarak basınımızla birlikte kampanyanın amacına ulaşması için üzerimize düşeni yapacağız” diye konuştu.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de 1868 yılında kurulan Türk Kızılay’ın savaşta ve barışta çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Kan, benzeri olmayan ve sadece insanın üretebildiği, eksildiğinde de yenisi ile tamamlanabilen bir sıvıdır. Kan bağışı acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Ülkemizin kan ve kan bileşenlerini ihtiyacının karşılanabilmesi için başlatılan kan bağışı kampanyasına tüm sağlıklı bireylerin katılması gerekir. Sadece kendimizin değil herhangi bir yakınımızın da kan ihtiyacı olması kaçınılmaz bir gerçektir. Toplumumuzun kan bağışçılığı konusunda bilinçlendirilmesi, bu anlamda farkındalık yaratılması için basın olarak bizlerin de üzerimize düşeni yapmamız önemlidir” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber