Geri Dön
Afyonkarahisar Afyonkarahisar'da deprem paneli

Afyonkarahisar'da deprem paneli

Afyonkarahisar'da deprem paneli

Afyonkarahisar'da deprem paneli

 

Ali Fuat GÜÇLÜER/AFYONKARAHİSAR, (DHA) - AFYON Kocatepe Üniversitesi'nin (AKÜ) kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri kapsamında ve 1 Ekim 1995 tarihinde meydana gelen 6,3 büyüklüğündeki Dinar depreminin 27. yıl dönümünde 'Dünden Bugüne Deprem Gerçeği ve Alınması Gereken Önlemler' konulu panel düzenlendi.

AKÜ Deprem Uygulama ve Araştırma Merkezi (DUAM) tarafından düzenlenen 'Dünden Bugüne Deprem Gerçeği ve Alınması Gereken Önlemler' paneli İbrahim Küçükkurt Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Panelin moderatörlüğünü DUAM Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak yaparken, Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ankara Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bahadır Aktuğ, AKÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Veli Başaran, Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem- Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi (BDTİM) Müdür Yardımcısı Dr. Selda Altuncu Poyraz, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Sivil Toplumla İlişkiler ve Akreditasyon Daire Başkanı Abdulkadir Tezcan ve Afyonkarahisar İl AFAD Müdürü Mehmet Buldan konuşmacı olarak katıldı. Soru cevap bölümünden sonra panel sonunda AKÜ'de görevli bölüm müdürleri tarafından panelistlere plaket takdim edildi.

Panel çıkışında bilgi veren AKÜ DUAM Müdürü Prof. Dr. Çağlar Özkaymak, panelistlerle beraber Türkiye ölçeğinde ve Afyonkarahisar özelinde akıllara gelebilecek birçok konuyu konuştuklarını söyledi. Prof. Dr. Özkaymak, "Değerli panelistlerimiz deprem konusunda yapılan çalışmalar, güncel çalışmalar, deprem zararlarını azaltma konusunda ve mevcut durum konusunda bununla beraber afet yönetimi konusunda, neler yapılıyor, neler yapılabilir konularında detaylı olarak konuşmaya çalıştık. Bu bilimsel konuları aslında Afyonkarahisar'da daha fazla yapmamız lazım. Afyonkarahisar ve Türkiye'de il afet risk azaltma çalışmaları tamamlandı. Bu yönde eylem planları oluşturuldu. Türkiye afet risk azaltma planı tamamlandı. Bu konuda çalışmalar yapılıyor. Umuyorum ki ben bu tip bilimsel toplantıların da bu tip eylem planlarına risk azaltma planlarına katkı sunacağına inanıyorum. Umuyorum ki gelecek yıllarda Afyonkarahisar'da ve Türkiye'nin farklı bölgelerinde de bu tip bilimsel toplantıları artırmamız gerekiyor deprem farkındalığı bakımından" dedi.

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber