Geri Dön
Güzelyurt Tarihi Kızıl Kilise'nin duvarındaki yazılar temizleniyor

Tarihi Kızıl Kilise'nin duvarındaki yazılar temizleniyor

Tarihi Kızıl Kilise'nin duvarındaki yazılar temizleniyor

Tarihi Kızıl Kilise'nin duvarındaki yazılar temizleniyor

Erkan ALTUNTAŞ/AKSARAY, (DHA) AKSARAY'da, tarihi Kızıl Kilise'nin duvarlarına sprey boyalarla yapılmış yazılar temizleniyor.

Güzelyurt ilçesine bağlı Sivrihisar köyünde, 5'inci ya da 6'ncı yüzyılda Ortodoks mezhebi kurucularından Aziz Gregorius adına yapıldığı bilinen Kızıl Kilise'nin duvarlarına daha önce kimliği belirsiz kişiler tarafından sprey boyayla yazılar yazıldı. Aksaray Müze Müdürlüğü ve Nevşehir Restorasyon ve Konservasyon Bölge Laboratuvarı Müdürlüğü iş birliğinde, bu yazılar temizlendi.

Temizlik çalışmasına eşlik eden Güzelyurt Kaymakamı Can Alperen Taşavlı ,”Ören yerleri ve kültürel değerlerimizin güvenlik ve asayiş uygulamaları artırılarak kültürel mirasımızın korunması adına jandarma ekiplerimiz muhtelif yerlere 360 derece görüntü alan 24 saat kesintisiz çalışan foto kapan kamera yerleştirildi. Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu 2863 Madde 65 Tescil edilen sit alanları ve korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile korunma alanlarının bu kanuna göre tebliğ veya ilan edilmiş olmasına rağmen yıkılmasına, bozulmasına, tahribine, yok olmasına veya her ne suretle olursa olsun zarar görmesine kasten sebebiyet verenler ile izin alınmaksızın inşaî ve fiziki müdahale yapanlar veya yaptıranlar, iki yıldan, beş yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılır. ”diye konuştu. (DHA) (FOTOĞRAFLI )

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber