Geri Dön
Merkez Amasya'da yükümlüler için manevi ve kültürel destek projesi başlatıldı

Amasya'da yükümlüler için manevi ve kültürel destek projesi başlatıldı

Amasya'da yükümlüler için manevi ve kültürel destek projesi başlatıldı

Amasya'da yükümlüler için manevi ve kültürel destek projesi başlatıldı

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA Valiliği öncülüğünde, yükümlülerin suçtan uzak kalmaları ve farkındalıklarının artırılmasına katkı sağlaması için hazırlanan ‘’Değerlerimize Yolculuk’’ projesi kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ile Amasya İl Müftülüğü arasında işbirliği protokolü yapıldı.

Ramazan ayı olması nedeniyle kentteki Büyükağa Medresesinde iftar programı ile gerçekleştirilen törene Amasya Valisi Yılmaz Doruk, Amasya Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Yoldaş, Cumhuriyet Savcısı Naci Sayiner, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Jandarma Komutanı Albay Mehmet Arı, İl Müftüsü Durmuş Ayvaz, Denetimli Serbestlik Müdürü Bekir Türkmen, Denetimli Serbestlik yükümlüleri ve Denetimli Serbestlik Personeli katıldı.

İftar öncesinde konuşan Vali Doruk yükümlülerin milli ve manevi değerlerinin güçlendirilmesi için hayata geçirilen projenin denetimli serbestlik yükümlülerinin topluma kazandırılması için çok faydalı olacağı ve projenin hayata geçmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.

YÜKÜMLÜLERİN MANEVİYATI GÜÇLENDİRİLEREK FARKINDALIK OLUŞTURULACAK

Projenin amacının yükümlülerin suçtan uzak kalmaları ve farkındalıklarının artırılmasına katkı sağlamak olduğunu ifade eden Doruk, “‘Değerlerimize Yolculuk’ projesi kapsamında; Amasya ili sınırları içerisinde bulunan camiler, müzeler, medreseler, tarihi ve dini mekanların yükümlüler tarafından ziyaret edilerek, yükümlülerin Amasya’nın kültürel mirasını tanımalarına imkan sağlamak, maneviyatı güçlendirerek suçtan uzak kalmaları ve farkındalıklarının artırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca gerekli finansman desteği sağlanması halinde beş yükümlünün umre ziyaretine görülmesi planlanmaktadır. Proje, 2024 yılı Mart ayında başlayacak olup, 2025 yılı Mayıs ayında sona erecektir. Yükümlülerin milli ve manevi değerlerinin güçlendirilmesi için hayata geçirilen projenin çok faydalı olacağı düşünüyorum ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İftarın ardından denetimli serbestlik yükümlüleri medreseyi ziyaret etti. Program teravih namazının kılınması ile sona erdi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber