Geri Dön
Merkez Vali Doruk; İki aylık asayiş olaylarını değerlendirdi

Vali Doruk; İki aylık asayiş olaylarını değerlendirdi

Vali Doruk; İki aylık asayiş olaylarını değerlendirdi

Vali Doruk; İki aylık asayiş olaylarını değerlendirdi

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) -AMASYA Valisi Yılmaz Doruk, asayiş ve güvenlik değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, kentte ocak ve Şubat ayında düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 125 operasyon gerçekleştirildiğini,154 şüpheli şahısın gözaltına alındığını ve 18’inin tutuklandığını söyledi.

Amasya Valisi Yılmaz Doruk, düzenlediği basın toplantısında 2024 yılı ocak ve şubat ayı asayiş ve güvenlik konularını değerlendirdi. Valilik toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Vali Doruk, “Operasyonlar sonucunda, muhtelif miktarlarda çeşitli uyuşturucu maddeler ele geçirilmekle birlikte, ekiplerimizce yapılan takipli bir çalışma neticesinde tek seferde 117 kilogram esrar maddesi ele geçirilmiş ve 2 şüpheli tutuklanmıştır.

Terör örgütlerine yönelik ilimizde yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde de 14 şüpheli şahıs yakalanmıştır. Terör örgütlerinin yanı sıra kaçakçılık, organize suç örgütleri ve çete tipi yapılanmalara karşı da devletimizin şiddetli yüzünü göstermeye kararlıyız. Organize suç örgütü ve çetelere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, 61 Şüpheli şahıs yakalanmıştır. ‘Anadolu’nun İncisi’ tarih ve medeniyet şehri Amasya’mızda, ecdat yadigârı tarihi eserleri yağmalayanlara da fırsat vermiyoruz. Bu kapsamda yaptığımız operasyonlar sonucu 68 adet tarihi eser ele geçirilmiştir. Amasya’mız Ülkemizin doğu-batı eksenli ana karayolu ulaşım ağı üzerinde yer aldığından, yasadışı göçmen kaçakçılığı zaman zaman İlimiz üzerinden de yapılabilmektedir.

Amasya’da Düzensiz Göç ile Mücadeleye Yönelik Huzur uygulamalarında ve il genelinde yapılan denetim ve çalışmalarda, 43 operasyon yapılmış; 8 şüpheli şahıs gözaltına alınmış, 4 göçmen kaçakçısı organizatör tutuklanmış, 72 yasadışı göçmen de yakalanmıştır" diye konuştu.

Vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde gündelik hayatlarına devam etmelerini sağlamak maksadıyla önleyici faaliyetlere ağırlık verildiğini söyleyen Vali Doruk, il genelinde suç ve suçlularla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar sonucunda cinayet, yaralama, hırsızlık, gasp, ve dolandırıcılık gibi asayiş olaylarına yönelik 1106 şüphelinin yakalandığını bunlardan 20'sinin tutuklandığını ayrıca 1465 asayiş olayının 1280'inin aydınlatılarak, yüzde 87'lik başarıya ulaşıldığını belirtti.

Toplantıya, Amasya İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mehmet Arı da katıldı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber