Geri Dön
Merkez Vali Doruk, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi

Vali Doruk, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi

Vali Doruk, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi

Vali Doruk, şehit aileleri ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi

Şerife Serap KARA/AMASYA, (DHA) - AMASYA Valiliği tarafından, 18 Mart Şehitler Günü’nde şehit yakınları, gaziler ve aileleri onuruna iftar yemeği programı düzenledi.

Bir otelde düzenlenen iftar yemeği programına Amasya Valisi Yılmaz Doruk, AK Parti Amasya Milletvekili Haluk İpek ile Cumhuriyet Halk Partisi Amasya Milletvekili Reşat Karagöz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu, Belediye Başkanı Dr. Bayram Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Kocaman, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Yoldaş, protokol üyeleri ve siyasi partilerin temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve aileleri katıldı. Programda konuklarla yakından ilgilenen Vali Doruk masaları tek tek gezip, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile sohbet etti.

“ŞEHİTLİK, PEYGAMBERLİKTEN SONRA GELEN EN YÜCE MAKAMDIR”

Devletin her zaman yanlarında olduğunu ve kendilerinin de şehitlerin emanetlerine daima sahip çıkacağını vurgulayan Vali Doruk, “Öncelikle mübarek ramazan ayınızı tebrik ediyor, bu anlamlı günde sizleri ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Ramazan ayı hepimizin bildiği gibi, birliği, beraberliği ve yardımlaşma duygularımızı tazeleyen bir zaman dilimidir. Hiç kuşkusuz bu zaman dilimini huzur ve güvenle geçirmemizi sağlayanların en başında aziz şehitlerimiz gelmektedir. Bizim inancımızda şehitlik, Peygamberlikten sonra gelen en yüce makamdır. Şehitlerimizin ve gazilerimizin her birinin hikayesi farklı, lakin ortaya koydukları ruh aynıdır. Onların kahramanlıkları tüm dünyaya göstermiştir ki, milletimizin sonsuza dek var olma iradesinin önünde duracak hiçbir güç yoktur. Bu inanç ise bizim en büyük gücümüz, en büyük zenginliğimizdir. Şunu bilmenizi isterim ki, şehitlerimizin kanı hiçbir zaman yerde kalmamış ve devletimiz, ülkemizi bölmek isteyen, birliğimize ve huzurumuza kast edenlere yaptıklarının bedelini misliyle ödetmiş ve ödetmeye de devam etmektedir. Başta Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve hürmetle anıyorum” dedi.(DHA)

FOTOĞRAFLI

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber